"У нас така традиція: щоб тебе почули треба грюкнути по трибуні": Москаль пояснив свій ультиматум до влади

Голова Закарпатської ОДА підтвердив, що від завтра він йде у відпустку і перебуватиме там до ухвалення Києвом прийнятного для області рішення.

Геннадій Москаль. Фото: antikor.com.ua.

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль прокоментував сьогоднішнє звернення до Володимира Гройсмана. Губернатор Закарпаття зазначив, що готовий до діалогу, а апелював до прем'єра, адже саме у підпорядкуванні уряду знаходиться митниця ДФС, до керівництва якої у нього є претензії щодо діяльності в області, передають Патріоти України з посиланням на fakty.ictv.ua.

Він додав, що про ситуацію на Закарпатті Президент також поінформований. Жорсткий стиль заяви Москаль пояснив бажанням бути почутим. "У нас лишилася традиція ще з Хрущова, який, аби бути почутим в ООН, зняв топанки і грюкнув ними по трибуні. І всі слухали. Що робити, якщо ми так виховані?" - сказав Москаль. На запитання щодо очікувань після зробленої заяви, губернатор наголосив, що його головною метою є недопущення нових кровопролить в області та призначень смотрящих.

"Область не повинна управлятися ззовні особами, які не мають жодного відношення до державного управління. Про страшні події 11 липня у Мукачевому знають усі сусідні країни, а покараних немає. Ми зробили з того висновки, а Київ – ні", - додав Москаль.

Голова Закарпатської ОДА підтвердив, що від завтра він йде у відпустку і перебуватиме там до ухвалення Києвом прийнятного для області рішення. Якщо раптом його запросять на зустріч до Президента або Прем'єр-міністра, то він безумовно поїде у Київ, не дивлячись на відпустку. Наразі Геннадій Москаль відмінив усі робочі візити.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...