У СБУ розкрили подробиці спецоперації щодо "екс-міністра ДНР", який втік в Україну (відео)

У спецслужбі наголосили, що пособник бойовиків може скористатися програмою "На тебе чекають вдома".

Юрій Лекстутес. Фото:прес-служба СБУ

В результаті спецоперації контррозвідки Служби безпеки України з тимчасово окупованої території Донецької області виведений колишній "міністр культури і туризму" терористичної організації Юрій Лекстутес, який зможе скористатися програмою СБУ "На тебе чекають вдома". Як повідомляють правоохоронці, він в травні 2014 приєднався до незаконних збройних формувань, зазначають Патріоти України.

"Перебуваючи в рядах так званої "народної ради ДНР" він під кураторством спецслужб РФ брав участь в організації псевдореферендума на Донбасі. Також чоловік займався формуванням самопроголошених "органів влади і управління". Після проведення "референдуму" соратник терористів займав посаду "в.о. міністра культури і туризму ДНР". При цьому він неодноразово відвідував територію Росії для виступів на пропагандистських телеканалах і зустрічей з кураторами. Згодом так званий "міністр" покинув "політичну" діяльність і займався підприємництвом в Донецьку", - сказано в повідомленні.

Чоловік повідомив контррозвідникам про свою участь в діяльності терористичної організації "ДНР", а також факти безпосередньої причетності Російської Федерації до окупації окремих районів Донбасу та іншої протиправної діяльності в Україні.

Як відомо, програма СБУ "На тебе чекають вдома" здійснює заходи щодо повернення на підконтрольну Україні територію і звільнення від кримінальної відповідальності громадян, які брали участь в діяльності терористів і добровільно здалися українським правоохоронцям.

Джерело: ТСН.ua

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...