У США компанія SpaceX показала відео надважкої ракети Falcon Heavy на стартовому майданчику

У якості корисного навантаження буде виступати електромобіль Tesla Roadster, який належить Ілону Маску. Вантаж передбачається доставити на орбіту Марса.

Фото:Скрін відео

Американська компанія SpaceX опублікувала в своєму Instagram відео надважкої ракети-носія Falcon Heavy на стартовому майданчику на мисі Канаверал у Флориді. Запуск SpaceX повинен відбутися в січні, зазначають Патріоти України.

У якості корисного навантаження буде виступати електромобіль Tesla Roadster, який належить Ілону Маску. Вантаж передбачається доставити на орбіту Марса.

Falcon Heavy побудована на базі Falcon 9, які вже кілька років успішно експлуатуються Space X. Фактично, нова ракета представляє собою три з'єднаних разом Falcon 9. Ракета є багаторазовою - при успішному запуску всі три її частини повинні будуть повернутися на Землю.

Ракета Falcon Heavy зможе виводити на низьку навколоземну орбіту до 63,8 тонни вантажу. На Марс ракета зможе відправити до 16,8 тонни.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...