У військовій прокуратурі розповіли, як на Чернігівщині під колесами БМП загинув солдат-контрактник

Після навчань двоє військовослужбовців залишилися на полігоні, щоб відремонтувати бронетехніку, а перед цим купили в найближчому селищі алкоголь і випили його.

Ілюстрація:Ракурс

Військовослужбовець-контрактник загинув 4 травня на полігоні в Чернігівській області через наїзд БМП. Про це повідомила 5 травня прес-служба військової прокуратури центрального регіону, інформують Патріоти України.

Трагедія сталася на полігоні у смт Гончарівському, уточнили у прокуратурі.

"Військовослужбовець військової служби за контрактом, механік-водій, перебуваючи за кермом БМП, скоїв наїзд на солдата-контрактника – військовослужбовця своєї ж військової частини, 1996 року народження. Унаслідок наїзду останній загинув на місці", – ідеться у повідомленні.

Зазначають, що двоє військовослужбовців після навчань залишилися на полігоні, щоб відремонтувати БМП, а перед цим купили в найближчому селищі алкоголь і випили його.

"Винуватець трагедії, завершивши ремонт, вирішив під'їхати до іншої БМП, щоб узяти її на буксир, проте він не помітив потерпілого, який ліг відпочивати поблизу другої БМП, і скоїв наїзд на нього, унаслідок чого останній отримав тяжкі травми, несумісні із життям", – повідомили у прокуратурі.

Рівень алкоголю у крові винуватця трагедії становив 0,44 проміле.

За фактом загибелі військового поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 415 Кримінального кодексу (порушення правил водіння або експлуатації бойової, спеціальної чи транспортної машини, що спричинило тілесні ушкодження або загибель потерпілого). Санкція статті передбачає від двох до п'яти років позбавлення волі.

Про загибель військовослужбовця-контрактника 4 травня повідомляло оперативне командування "Північ". Зазначають, що причиною стало "порушення правил безпеки".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...