Усе буде серйозно: Учасники блокади на Луганщині взяли під контроль ще одну вузлову станцію

Біля селища Гірське ветерани АТО блокують залізничну колію. Там вже другу добу перебуває поїзд з порожніми вагонами, який мав вирушити на окуповану частину Луганщини.

Блокадники на Луганщині. Фото: соцмережі.

Учасники торгової блокади окупованих територій взяли під контроль у Луганській області ще одну вузлову залізничну станцію, повідомляє кореспондент "112 Україна". Новину передають Патріоти України.

Як наголошується в повідомленні, на місці блокади, як і раніше, присутні народні депутати, які заявляють, що їх запросили учасники акції. "На цей момент біля сел. Гірське ветерани АТО блокують залізничну колію. Там вже другу добу перебуває поїзд з порожніми вагонами, який повинен був вирушити на окуповану частину Луганщини. Проте учасники акції розповіли, що на місці присутні народні депутати, зокрема Семен Семенченко і Володимир Парасюк, які перебувають там, як зазначили вони, з функцією контролю за запрошенням самих учасників акції.

Крім того, ще одну вузлову станцію неподалік бійці також взяли під свій контроль. Сказали, що також на ній будуть блокувати всі вантажі, які проходитимуть через станцію в обидві сторони. Вони заявляли, що метою є припинення поставок вантажів на окуповану територію і з неї, а також фінансування окупованих територій з боку української держави. Крім того, серед вимог – звільнення всіх осіб, яких незаконно тримають бойовики", - повідомляє кореспондент.

Згодом кореспондент уточнив, що йдеться про вузлову станцію "Світланове" - саме там перебувають протестувальники і не пропускають через неї залізничний транспорт. За словами учасників акції, вони не мають наміру зупинятися на двох об'єктах і мають намір блокувати інші, через які, за їхніми словами, переміщують вантажі.

Про блокаду розповів телеканалу "112 Україна" начальник її штабу Сергій Якимович. "За останні 1-1,5 року практично нічого не робиться для звільнення наших хлопців. Для того щоб зупинити потяг, було застосовано спеціальні опори і знаки, які попереджають, що тут проїзд заборонено, і певна система огорож", - зазначив він.

Своєю чергою директор з логістики ДТЕК "Енерго" заявив, що ця ділянка використовується компанією. "Заблоковану залізничну ділянку в районі Гірського і Золотого використовує компанія ДТЕК. Є значний ризик, що її блокування негативно вплине на забезпечення українських ТЕЦ паливом у зимовий період. Нагадаю, що переміщення вантажів через лінію розмежування здійснюється згідно з розпорядженням, затвердженим антитерористичним центром СБУ", - повідомив він.

Вчора, 25 січня, ветерани АТО заблокували залізницю Луганськ - Попасна в рамках торгової блокади окупованих регіонів Донбасу. Унаслідок дій ветеранів АТО було заблоковано рух 12 поїздів із загальною кількістю 700 вагонів. Вчора блокпост ветеранів АТО на залізничній магістралі Луганськ - Попасна спробували прорвати. Бійці заявили, що зупинений потяг збираються приварити до рейок.

Відомості за фактом блокади внесено до ЄРДР з попередньою кваліфікацією за ч. 1 ст. 279 КК (блокування транспортних комунікацій шляхом влаштування перешкод, яке порушило нормальну роботу транспорту). Покарання передбачає штраф від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів або виправні роботи до 2 років, або арешт до 6 місяців, або обмеження волі до 3 років.

Відзначимо, що деякі експерти та державні діячі відзначають, що блокада може загрожувати енергетичній незалежності України. Так, заступник міністра з питань окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука вважає, що без світла внаслідок знеструмлення Щастинської ТЕЦ може залишитися весь регіон, а Юрій Гарбуз вважає, що є ризик для енергозабезпечення також центральних і навіть західних областей України.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...