В українських водах: Російські кораблі та бойовий літак перли на перехоплення корабля наших прикордонників

Інцидент стався у північно-західній частині виключної (морської) економічної зони України.

Фото:http://dpsu.gov.ua/

Російські бойові кораблі та літак агресивно перешкоджали діям корабля Морської охорони "Поділля" Держприкордонслужби України. Про це йдеться у повідомленні прес-служби відомства, передають Патріоти України.

Інцидент стався у північно-західній частині виключної (морської) економічної зони України, під час переходу українського корабля через Каркінітську затоку і наближення до Голіцинського і Одеського газових родовищ, захоплених росіянами після анексії Криму. Російський бомбардувальник Су-24 на небезпечній висоті декілька разів пролетів над "Поділлям".

Поблизу захоплених бурових платформ російський корабель "Сметливый" із наведеною на український прикордонний корабель артилерійською установкою та російський корабель "Приазовье" "здійснювали небезпечні маневрування, створюючи таким чином передумови до навігаційних подій". У ДПСУ зазначили, що корабель "Поділля" збирав доказову базу щодо фактів агресії, захоплення об'єктів і майна України з боку Росії.

Окрім прикордонників, на судні перебували представники НАК "Нафтогаз України", ПАТ "ДАТ Чорноморнафтогаз", ДП "Науканафтогаз", Державної екологічної інспекції, Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

"Незважаючи на явно провокативні дії ЗС РФ, екіпаж КрМО "Поділля" діяв рішуче і виконав визначені завдання у виключній (морській) економічній зоні України", - йдеться у повідомленні. Про агресивні дії російської сторони у Чорному морі адміністрація ДПСУ доповіла керівництву держави і поінформувала Міноборони, Генштаб, МЗС та зацікавлені правоохоронні органи.

Як відомо, у липні корабель Морської охорони Держприкордонслужби у взаємодії з літаком ВМС задокументували факт відбуксування самопідйомної бурової установки "Сиваш" з рейду порту н.п. Чорноморське у окупованому Криму в район Голіцинського газового родовища, яке розташоване у Виключній морській економічній зоні України.

Вказана платформа, яка належить ДАТ "Чорноморнафтогаз", була незаконно захоплена Російською Федерацією під час анексії Криму у 2014 році.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...