Всі діти талановиті: Вчені виявили у немовлят надздібності

Підростаючи, малюки їх втрачають.

Малюк-супергерой. Фото: news.online.ua

Результати досліджень дитячого поведінки, проведених різними групами вчених, опублікували журналісти з Science News, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Зокрема з'ясувалося, що шестимісячні немовлята легко можуть виявити відмінності між мордочками двох схожих мавп. Починаючи з 9-місячного віку і далі дитина ці відмінності побачити вже не здатна. Також, за даними дослідження, трьох- і чотиримісячні немовлята можуть помічати незначні зміни у освітленні кімнати, які дорослі розпізнати не можуть.

Ще однією "надздібностею" немовлят є їх навички в сприйнятті різних мов. Згідно з дослідженнями вчених з Університету Британської Колумбії, шести- і семимісячні немовлята з англомовних сімей могли сприймати нюанси мови хінді.

Приміром, вони могли розрізнити два схожі звуки "та", але які мають різне значення, яке визначається положенням язика в роті при вимові. Дорослий різниці вже не помічає.

І нарешті, у немовлят не змогли знайти те, що вчені називають "помилками сприйняття". Йдеться про відомі фізіологічні трюки, коли людина, особливим чином перехрестивши руки, не може точно сказати, до якої саме з його рук доторкнулися. Чотиримісячні немовлята, ясна річ, сказати теж не могли, проте їх реакція в ході експериментів повністю переконала вчених у тому, що сприйняття дітей абсолютно точне.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...