"Ввести на Закарпаття бойові підрозділи ЗСУ і почати бойове злагодження": Лідер ОУН пояснив, як вирішити конфлікт з Угорщиною

За словами політика, Будапешт втрутився у внутрішні справи України і перейшов червону лінію, призначивши так званого "уповноваженого з питань Закарпатської області".

Богдан Червак. Фото:АргументРішення влади Угорщини ввести посаду уповноваженого з питань Закарпатської області є замахом на територіальну цілісність України. Київ повинен на це жорстко відповісти. Про це в Facebook написав голова Організації українських націоналістів (ОУН), перший заступник голови Державного комітету телебачення і радіомовлення Богдан Червак, інформують Патріоти України.

"Уряд Угорщини, як на мене, перейшов червону лінію. Призначення "уповноваженого з питань Закарпатської області" - пряме втручання у внутрішні справи України, замах на територіальну цілісність. За це б'ють по зубах", - написав Червак.

На його думку, це результат того, що місцева влада більше прислухається до Будапешту, ніж до Києва. "Загравати в мовних питаннях? Не хотіли бачити угорських прапорів на адміністративних установах? Дочекалися хамства і зневаги до своєї країни", - додав він.

Як вважає Червак, ноти протесту, яку вручив МЗС України, вже мало. "Потрібні рішучі кроки, які б показали, що Україну треба поважати. Скажімо - ввести на територію Закарпаття бойові підрозділи ЗСУ і почати бойове злагодження.

Пред'явити Будапешту вимоги щодо моральної та матеріальної компенсації за злочини перед Карпатською Україною, які здійснили угорські окупанти в 1939 році", - зазначив він.

Як повідомлялося раніше прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що не вірить в реалістичність прагнень України стати членом ЄС і НАТО. В Україні вважають, що такі заяви збігаються з позицією країни-агресора.

Також МЗС України розкритикував уряд Угорщини за рішення створити посаду уповноваженого міністра, відповідального за розвиток Закарпатської області та програми розвитку дитячих садків Карпатського басейну.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...