За стандартами НАТО: Полторак розповів про реформи в ЗСУ

"Генштаб повинен бути переформатований до J-структури, яка існує у всіх країнах Альянсу" - пояснив міністр оборони.

Степан Полторак. Фото:dt.ua

Згідно з нещодавно прийнятим Стратегічним оборонним бюлетенем реформування Міністерства оборони буде завершено до кінця 2018 року. Також буде забезпечено демократичний цивільний контроль над Збройними силами України. Про це в інтерв'ю виданню Новое время розповів міністр оборони Степан Полторак, інформують Патріоти України.

"Міністр оборони і його заступники будуть цивільними особами", - зазначив він. За словами Полторака, до 2020 року має завершиться реформування ЗСУ, а також в планах на цей період - максимальна сумісність української армії з силами НАТО.

Крім того, паралельно буде йти реформування Генштабу, об'єднаного оперативного штабу, видів Збройних Сил, оперативних командувань. Після цього зміни торкнуться бригад і полків.

"І в результаті, наші солдати, наші командири, офіцери, та й будь-який орган військового управління за структурою, за системою забезпечення, з підготовки, по порядку прийняття рішень, - все це буде відповідати стандартам, які існують в країнах Альянсу", - сказав Полторак.

"У першу чергу він (Генштаб - Ред.) повинен бути переформатований до J-структури, яка існує у всіх країнах Альянсу", - додав міністр.

Він пояснив, що J-структура - прийнята в арміях країн НАТО система управління збройними силами, їх забезпечення та організації.

"Ось для прикладу. В міністерстві оборони рішення раніше мала право приймати єдина людина - міністр. У структурі працювало 770 співробітників, вони щодня готували документи, які направляли міністру. Як можливо взагалі ефективно приймати рішення при такому розподілі?" - сказав він.

Полторак розповів, що для вирішення цієї проблеми більше, ніж на 200 чоловік був скорочений персонал Міноборони. Полторак свої повноваження, за його словами, передав заступникам на департаменти.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...