Заступника прокурора Рівненщини арештували на 2 місяці за "бурштин" та призначили заставу у кілька мільйонів

У причетності до незаконного видобутку бурштину у Рівненській області підозрюють 32 людини.

Андрій Боровик. Фото: radiotrek.rv.ua.

Суд заарештував заступника прокурора рівненської області Андрія Боровика, якого у вівторок затримали під час спецоперації "Бурштин", яку проводили силовики. Таке рішення щодо головного підозрюваного в організації незаконного видобутку буршину у середу виніс Голосіївський суд Києва, передають Патріоти України з посиланням на Ліга.net.

Cуд задовольнив клопотання прокуратури. "Подання задовольнити, застосувати щодо Боровика Андрія запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці до 1 вересня 2016 роки з можливістю внесення застави в розмірі семи тисяч мінімальних зарплат - 9 млн 646 тис грн", - йдеться в постанові.

Також сьогодні Голосіївський суд заарештував одного з підозрюваних в організації злочинного угруповання з незаконного видобутку бурштину в Рівненській області під заставу в розмірі 5 мільйонів гривень. Нагадаємо, 5 липня в Рівненській області силовики провели масштабну спецоперацію у справі про незаконний видобуток бурштину.

Вилучено понад $ 160 тисяч, 4,7 тисяч євро та 94,5 тисячі гривень. Правоохоронці за вечір провели 123 обшуки за місцем роботи і проживання фігурантів справи, а також у їхніх родичів. Слідчі вилучили чорнову бухгалтерію, зброю, схему розподілу коштів, офісну техніку, а також різноманітні прикраси, переважно – із золота, колекцію коштовних годинників, та автомобіль, що належить одному із п’яти затриманих.

Внаслідок спецопераці поліції, СБУ та ГПУ був затриманий заступник обласного прокурора Рівненської області Андрій Боровик. У причетності до незаконного видобутку бурштину у Рівненській області підозрюють 32 людини.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...