Завжди стане в нагоді: Борщова заправка на зиму

Деякі господині примудряються навіть готувати про запас борщову заправку з капустою, і тоді взимку їм залишається тільки влити вміст банки в каструлю з бульйоном, картоплею і м'ясом та проварити.

Що може бути взимку краще, ніж борщ? Ілюстрація: соцмережі.

Борщова заправка на зиму вже в самій назві приховує розшифровку свого призначення. Щоб без проблем і зайвої метушні можна було зварити борщ, тобі допоможе приготована заздалегідь борщова заправка на зиму, радять Патріоти України.

А якщо ти маєш свій город, на якому ростуть морква і буряк, то включаючи в заготовки на зиму борщову заправку, ти зможеш зберегти ці овочі до самих холодів. Деякі господині від зайвої старанності примудряються навіть готувати про запас борщову заправку з капустою, і тоді взимку їм залишається влити вміст банки в каструлю з бульйоном, картоплею і м'ясом - борщ готовий!

Борщова заправка на зиму - інгредієнти:

  • 1 кг буряка,
  • 1 кг моркви,
  • 1 кг цибулі,
  • 1 кг болгарського перцю,
  • 1 кг помідорів,
  • 200 мл олії,
  • 3 ст. ложки 9%-го оцту,
  • 0,5 склянки цукру,
  • 0,5 ч. ложки чорного меленого перцю,
  • 2 ст. ложки солі.

Борщова заправка на зиму - рецепт приготування:

  1. Овочі помий і почисти. Буряк і моркву натри на крупній тертці. Цибулю дрібно поріж. Болгарський перець потри на дрібній тертці.
  2. Пробланшуй помідори, очисти їх від шкірки і пропусти через м'ясорубку.
  3. У буряк додай цукор і постав на повільний вогонь. Після того, як буряк пустить сік, додай вогню і тушкуй буряк, помішуючи, 15-20 хвилин.
  4. Обсмаж цибулю на олії до м'якості. Додай моркву, болгарський перець, перемішай і смаж 7-10 хвилин.
  5. Додай до зажарки помідори, чорний мелений перець, доведи до кипіння і вари 5-7 хвилин.
  6. З'єднай усі овочі в каструлі. Перед тим як зробити борщову заправку, додай оцет, добре перемішай і прокип'яти 2 хвилини.
  7. Розклади борщову заправку по стерилізованих банках і закатай. Переверни банки, укутай ковдрою і залиш до повного охолодження.
  8. Борщова заправка готова. Консервація зберігається у прохолодному місці.

Смачного!

Милі пухнастики можуть бути хижаками: Білка напала на змію і з'їла її (фото)

середа, 22 травень 2019, 23:46

Білки також можуть використовувати шкуру гримучої змії, щоб відлякувати своїх ворогів. Вільяму Леггетту, рейнджеру в національному парку Гваделупських гір на заході Техасу, вдалося сфотографувати, як білка поїдає змію. Гризун розпатрав свого природного...

"Всі в хлам": Батальйон "Донбас-Україна" знищив засідку російських снайперів, ніхто з окупантів не вижив (відео)

середа, 22 травень 2019, 8:25

Бійці батальйону "Донбас-Україна" завдали потужного удару по замаскованій позиції снайпера російських окупантів на Донбасі. Про повідомив командир батальйону ЗСУ, підполковник В'ячеслав Власенко з позивним "Філін", опублікувавши також відео наслідків у...