Не ускладнюйте собі життя: Як приготувати домашню ковбасу без оболонки

Для класичної домашньої ковбаси потрібні м’ясо, сало, часник, сіль, перець та інші спеції, а також чисті кишки. Втім, як показала практика, без останніх цілком можна обійтися.

Домашня ковбаса без оболонки. Фото: zakarpatpost.net.

Смачна, соковита, ароматна домашня ковбаса стане родзинкою для свята або сімейної вечері. До того ж зроблена вона буде своїми руками з натуральних інгредієнтів, зазначають Патріоти України.

Вам знадобиться:

1 кг свинини,

5 зубчиків часнику,

5 ст. ложок сухих вершків,

1 ст. ложка солі,

1 ч. ложка цукру,

1 яйце,

мелений перець, сушені трави – за смаком.

Свинину промийте і подрібніть на м’ясорубці або у блендері до отримання однорідної маси. Додайте часник, сухі вершки, сіль, цукор. Змішайте все і ще раз подрібніть отриманий фарш.

Розбийте в фарш яйце, додайте мелений перець за смаком і добре вимісіть отриману масу руками, як тісто. Потім розстеліть на столі пергаментний папір і покладіть на нього фарш, сформувавши батон. Його довжина повинна відповідати розмірам вашої каструлі: ковбаса має повністю поміщатися в ємності.

Загорніть фарш у пергамент і міцно зав’яжіть нитками. У вас повинно вийти щось на зразок цукерки. Якщо зав’язати неміцно, то жир витече і ковбаса буде сухою.

Отриману заготовку загорніть у харчову фольгу, добре затиснувши хвостики. А з фаршу, що залишився, зробіть такі ж ковбаски.

У каструлю налийте воду і помістіть туди ковбаски. Ковбаса повинна повністю знаходитися у воді, тому на неї потрібно покласти гніт. Для цієї ролі підійде звичайна тарілка.

Варіть на повільному вогні 1,5 години. Зварену ковбасу дістаньте з води і залиште остигати до кімнатної температури, не розгортаючи.

Потім ковбасу покладіть у холодильник на ніч. А наступного дня зніміть пергамент і фольгу й обваляйте ковбасу в травах. Вибирайте такі сухі запашні трави, як орегано, розмарин, петрушка, кріп.

Домашня ковбаса зберігається у холодильнику в пергаменті 2 тижні. Вживати її можна як холодною, так і гарячою, попередньо обсмаживши.

Джерело: Zakarpatpost.net

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...