Не ускладнюйте собі життя: Як приготувати домашню ковбасу без оболонки

Для класичної домашньої ковбаси потрібні м’ясо, сало, часник, сіль, перець та інші спеції, а також чисті кишки. Втім, як показала практика, без останніх цілком можна обійтися.

Домашня ковбаса без оболонки. Фото: zakarpatpost.net.

Смачна, соковита, ароматна домашня ковбаса стане родзинкою для свята або сімейної вечері. До того ж зроблена вона буде своїми руками з натуральних інгредієнтів, зазначають Патріоти України.

Вам знадобиться:

1 кг свинини,

5 зубчиків часнику,

5 ст. ложок сухих вершків,

1 ст. ложка солі,

1 ч. ложка цукру,

1 яйце,

мелений перець, сушені трави – за смаком.

Свинину промийте і подрібніть на м’ясорубці або у блендері до отримання однорідної маси. Додайте часник, сухі вершки, сіль, цукор. Змішайте все і ще раз подрібніть отриманий фарш.

Розбийте в фарш яйце, додайте мелений перець за смаком і добре вимісіть отриману масу руками, як тісто. Потім розстеліть на столі пергаментний папір і покладіть на нього фарш, сформувавши батон. Його довжина повинна відповідати розмірам вашої каструлі: ковбаса має повністю поміщатися в ємності.

Загорніть фарш у пергамент і міцно зав’яжіть нитками. У вас повинно вийти щось на зразок цукерки. Якщо зав’язати неміцно, то жир витече і ковбаса буде сухою.

Отриману заготовку загорніть у харчову фольгу, добре затиснувши хвостики. А з фаршу, що залишився, зробіть такі ж ковбаски.

У каструлю налийте воду і помістіть туди ковбаски. Ковбаса повинна повністю знаходитися у воді, тому на неї потрібно покласти гніт. Для цієї ролі підійде звичайна тарілка.

Варіть на повільному вогні 1,5 години. Зварену ковбасу дістаньте з води і залиште остигати до кімнатної температури, не розгортаючи.

Потім ковбасу покладіть у холодильник на ніч. А наступного дня зніміть пергамент і фольгу й обваляйте ковбасу в травах. Вибирайте такі сухі запашні трави, як орегано, розмарин, петрушка, кріп.

Домашня ковбаса зберігається у холодильнику в пергаменті 2 тижні. Вживати її можна як холодною, так і гарячою, попередньо обсмаживши.

Джерело: Zakarpatpost.net

"Підвищення цін на товари першої необхідності є економічним мародерством в умовах надзвичайної ситуації", - Снєгирьов

понеділок, 6 квітень 2020, 16:44

Закон має бути один для всіх, без виключення – як для власників малого та середнього бізнесу у вигляді яток і невеличких магазинів, так і для власників великих мереж. Наразі ж, ситуація з роботою мережі гіпермаркетів «Епіцентр», взагалі ставить під сумнів

"Фінансування тероризму в особливо великих розмірах - ДБР затримало працівника СБУ", - Снєгирьов

неділя, 5 квітень 2020, 22:22

Примітно, що затримання підполковника СБУ проводили слідчі ДБР. Останні вважають, що співробітник СБУ зі спільником РЕГУЛЯРНО надавав хабарі військовослужбовцям на лінії розмежування, за неперешкоджання незаконному переміщенню готівки через лінію розмежув