"Здається, що Будапешт відверто заграється", - директор Департаменту політики та комунікацій МЗС України

У МЗС України виразили протест через проведену під посольством України акцію "Самовизначення для Закарпаття".

Олексій Макєєв. Фото: Радіо Свобода.

Відповідь на нахабні заяви Будапешту написав у соціальній мережі Фейсбук директор Департаменту політики та комунікацій МЗС України Олексій Макєєв. У МЗС України виразили протест через проведену під посольством України акцію "Самовизначення для Закарпаття", передають Патріоти України.

"Здається, що Будапешт, попри наш для багатьох оглядачів занадто вже конструктивний дипломатичний підхід - відверто заграється. Рішуче протестуватимемо та очікуємо, що влада Угорщини невідкладно відмежується від цих ганебних закликів", - написав директор Департаменту політики та комунікацій МЗС України Олексій Макєєв.

Раніше повідомлялося, що у Будапешті під посольством України організували акцію "Самовизначення для Закарпаття", протест проти якої висловило МЗС України. За словами посла України в Угорщині Любові Непоп, організатори виступають за: "самовизначення Закарпаття і свободу русинським, польським, болгарським, румунським, вірменським національним громадам, які проживають на території нинішньої України" та виражають протест проти "варварства путчистів, які захопили в полон Україну і разом з нею угорських національних братів".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...