Знищення "ихтамнетов" в Дейр-ез-Зорі: О 22:00 росіяни почали просуватися під прикриттям танків і артилерії, снаряди розривалися в 400-500 м від позицій курдських комуністів та солдатів США, - генерал Хасан

У результаті контратаки американців були знищені близько 20% всіх російських штурмових сил, які діють в Сирії. Знищені вони були всього за кілька годин.

Ілюстрація:Народна правдаЗа різними даними в результаті американської контратаки в Дейр-ез-Зор були знищені від 200 до 600 голів російської солдатні. При цьому, як з'ясувалося, крім членів банди Вагнера, яких кришує колишній кухар Путіна Пригожин, покришили і т.зв. регулярні підрозділи російського спецназу, імовірно ВДВ. Про це пише Kavkazcenter, передають Патріоти України.

Також підтвердилися дані про причини нападу росіян на курдських комуністів. Банда Вагнера-Пригожина і т.зв. спецназ МО РФ намагалися «віджати нафтовий завод» у курдів (про це, зокрема, розповів один з членів угруповання Вагнера). Йдеться про нафтоносний район в 80 кілометрах від Дейр-ез-Зора, який раніше курдські комуністи і американці захопили у ІДІЛ. А ще раніше, ці родовища ІДІЛ захопила у Джабхат Нусра, яка в свою чергу відняла їх у режиму Асада.

Джерела повідомляють деякі подробиці кривавої м'ясорубки, в яку потрапили російські вояки. Якийсь курдський комуніст «генерал» Хасан, один з ватажків YPG, розповів, що в минулу середу ввечері розвідка доповіла про просування асадитів і росіян до штаб-квартири YPG, де також дислоковані т.зв. «Радники» зі складу американських спецвійськ.

За словами Хасана, о 21:30 в середу, приблизно за півгодини до початку наступу, він подзвонив російському офіцеру зв'язку в Дейр-ез-Зорі, з яким курди і американці підтримують контакт і закликав зупинити майбутню атаку.

"Ми сказали, що відбувається певний рух і що ми б не хотіли атакувати учасників цих дій. Вони (росіяни) не прийняли наші пропозиції, вони все заперечували і говорили, що нічого не відбувається", - сказав Хасан через перекладача.

Він розмовляв з декількома кореспондентами, які приїхали в цей район в четвер разом з американським генерал-майором Джеймсом Джаррардом, що здійснює контроль за діями американців в Сирії і в Іраку.

Американці також спробували запобігти зіткненню з росіянами. Як підкреслюється в зробленій в минулий четвер заяві Пентагону, "представники коаліції постійно підтримували контакт зі своїми російськими колегами до, під час і після наступу".

"Російські військові запевнили представників коаліції в тому, що вони не будуть атакувати розташовані поблизу коаліційні сили", - говорилося в цій заяві.

За словами Хасана, атака почалася близько 22:00, росіяни почали просуватися вперед під прикриттям залпів танкових і артилерійських знарядь, снаряди яких розривалися приблизно в 450 метрах від тих позицій, які займали курдські комуністи і американські солдати.

Перші штурмові підрозділи росіян просунулися до позицій курдів і американців, після чого американці відійшли, що росіяни розцінили як успіх і підключили до атаки ще один штурмовий батальйон.

У відповідь американці завдали несподіваний удар: спочатку високоточною артилерією системи HIMARS - (це мобільна ракетно-артилерійська система оперативно-тактичного призначення). Ракети цієї системи б'ють до 200 км. Можуть знищити в одному пострілі до 50 цілей високоточними боєприпасами.

За допомогою цієї системи були знищені російські артилерійські батареї прикриття, а американські безпілотники використовувалися лише для цілевказівки вогню.

Після знищення російської артилерії, а також оперативних порядків наступаючих банд Вагнера і т.зв. спецназу, було завдано удару по тилових підрозділах, яким була фактично знищена на марші друга батальйонно-тактична група

Паралельно система американської РЕБ, повністю придушила зв'язок у наступаючих і потім розгромлених російських банд. Повітря контролювалося літаками F22 Raptor, які не дали російським літакам наблизитися до місця кривавого розгрому.

За словами курдського «генерала» Хасана, в розпал цієї бійні йому подзвонив той самий російський офіцер зв'язку і попросив припинити на час бойові дії для того, щоб забрати вбитих і поранених.

Курдський командир був сильно здивований такою безсоромністю. Кілька годин тому цей офіцер запевняв, що ніякого наступу не буде і ось вже просить зупинити бійню, щоб забрати свої трупи.

"Більше ми росіянам не довіряємо", - сказав журналістам Хасан.

Приблизно через дві години бійні було знищено 80% всіх сил російського угруповання. Потім використовуючи літак АС130 і дві пари ударних вертольотів, американці, під прикриттям F22, остаточно «зачистили» район наступу противника.

Загальні втрати росіян склали до 90% всієї техніки і 70-80% живої сили. Американські військові вийшли з поєдинку без втрат. Вся операція тривала близько шести годин.

Коментатори пишуть, що те, що трапилося призвело в справжній шок російську військову банду "МО РФ" і Кремль. Російські ЗМІ грають у мовчанку. Втрати дійсно можуть перевищувати 600 голів російської солдатні.

Підтверджується інформація про те, що з боку росіян було дві батальйонно-тактичних групи. У першій на лінії зіткнення був вбито 217 найманців Вагнера. Друга група була розбита на марші, а це мінімум три роти солдатів. Таким чином цифра в більш ніж 600 знищених російських цілком виправдана і швидше за все правильна, якщо додати сюди і повне знищення групи артилерійської підтримки, а також оперативний штаб, який командував наступом.

За оцінками знайомих з ситуацією джерел, в результаті контратаки американців були знищені близько 20% всіх російських штурмових сил, які діють в Сирії. Знищені вони були всього за кілька годин.

Відомо також, що через добу на двох літаках у Росію було доставлено близько 150 поранених членів банди Вагнера і т.зв. спецназу ВДВ. Частина поранених булав затримана на території російських авіабаз в Сирії.

За оцінкою експертів, Росія швидше за все утримається в подальшому від спроб воювати з американцями в Сирії, тому що в разі конфлікту може втратити всі свої бази в Сирії впродовж декількох діб.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...