Зворотний бік медалі: За "законом Савченко" ми випустимо на волю тисячу вбивць - голова Державної пенітенціарної служби

Цей закон "дуже дорого коштуватиме державі", оскільки мінімум 60% звільнених незабаром повернуться назад до в'язниці.

Володимир Палагнюк. Фото:cntime.cn.ua

Державна пенітенціарна служба просить Верховну Раду призупинити дію "закону Надії Савченко". Про це заявив голова Державної пенітенціарної служби Володимир Палагнюк в інтерв'ю Українським новинам, передають Патріоти України.

"Мені, наприклад, як голові Пенітенціарної служби, він не зовсім зрозумілий і незрозумілі мотиви його ухвалення... Тому що під дію цього закону потрапляє близько 50 тис. засуджених і найближчим часом майже 6 тис. осіб звільнять за цим законом достроково. І я зараз вам скажу таку цифру: з 6 тис. засуджених кожен 6-й, який звільниться, був засуджений за вбивство", - зазначив Палагнюк.

На його переконання, цей закон "дуже дорого коштуватиме державі", оскільки мінімум 60% звільнених незабаром повернуться назад до в'язниці. Також у законі не прописано гарантії соціального облаштування злочинців, які достроково вийшли на волю.

Голова відомства також підкреслив, що необхідно призупинити дію закону для внесення необхідних змін.

"Вносити зміни обов'язково треба. Які саме? Я не буду коментувати, вирішувати законодавцю. За прогнозами, найближчим часом ми звільняємо 809 вбивць і майже 500 осіб, засуджених за завдання тілесних ушкоджень, які призвели до смерті потерпілого, це практично ті самі вбивці... Ми випустимо майже 1 тис. грабіжників, майже 200 гвалтівників. Ось результати ухвалення цього закону", - додав Палагнюк.

Нагадаємо, 24 грудня 2015 року набрав чинності закон, внесений у Раду депутатом Надією Савченко, заарештованою в Росії. Відповідно до закону, один день попереднього ув'язнення для засудженого може бути зарахований як два дні в термін основного покарання.

У січні 2016 року, відповідно до цього закону, вже вийшов із в'язниці суддя Ігоря Зварич, якого у 2011 році засудили до 10 років позбавлення волі за хабарництво

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...