"Америка перейшла "червону лінію": Росія і Іран погрожують відповісти на "нові акти агресії" проти Сирії

Союзники Асада обіцяють застосувати силу у відповідь на будь-які прояви агресії.

Ракетний удар США по авіабазі в Сирії. Фото:Еспресо.TV

Об'єднаний координаційний центр Ірану, РФ і сили, що підтримують Башара Асада, пообіцяли відповісти на «нові акти агресії» проти Сирії, «від кого б вони не були». Про це йдеться в заяві, опублікованій координаційним центром, передають Патріоти України з посиланням на Reuters.

"Те, що Америка зробила в результаті агресії щодо Сирії, це перетин "червоної лінії". Відтепер ми будемо реагувати з застосуванням сили на будь-які прояви агресії чи будь-яке порушення "червоних ліній" незалежно від того, хто б це не був, і Америка знає про нашу здатність добре реагувати", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, 7 квітня Збройні сили США завдали ракетного удару по авіабазі урядових військ президента Башара Асада. Два військових кораблі США, розташованих в Середземному морі, випустили щонайменше 50 ракет "Томагавк".

Перед цим Трамп заявив, що уряд президента Сирії Башара Асада "перетнув" червону межу" після хімічної атаки в провінції Ідліб, жертвами якої стали мирні жителі.

Росія закликала Раду Безпеки ООН провести надзвичайне засідання через удар США в Сирії.

У Кремлі заявили про ризики імовірних зіткнень Росії та США та тлі ракетних ударів по сирійській авіабазі.

Раніше Reuters з посиланням на сирійське державне інформаційне агентство SANA повідомило, що в результаті ракетного удару США загинули дев'ять цивільних осіб, в тому числі четверо дітей. За даними Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини, в результаті хімічної атаки в місті Хан-Шейхун 4 квітня загинули 72 людини.

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...

Довелося викликати підсилення: Українські прикордонники вступили в бій з російською ДРГ на Сумщині

четвер, 25 квітень 2024, 14:45

Українські прикордонники зіткнулися у бою з російською диверсійно-розвідувальною групою на Сумщині. Прикордонники виявили ворожу засідку з понад десятком диверсантів на одному з напрямків. Про це повідомили у Держприкордонслужбі. Під час стрілецького б...