"Чемодан, вокзал, Росія!": З України видворили російську пропагандистку

СБУ прийняла рішення про примусове вислання в РФ журналістки "Росія-1" і "Росія-24" Марії Князєвої, яка працювала в Україні під псевдонімом "Саушкіна".

Марія Князєва (Саушкіна). Фото: Слово и Дело.

Служба безпеки України (СБУ) примусово вислала в Російську Федерацію журналістку Марію Князєву, яка працює на пропагандистські ЗМІ "Росія-1" і "Росія-24". Про це повідомляє прес-служба відомства, передають Патріоти України.

За даними СБУ, Князєва працювала в Україні під псевдонімом "Саушкіна". Вона займалася збором матеріалів для підготовки пропагандистських сюжетів для російських ЗМІ.

"Росіянка, використовуючи зв'язки з проросійсько налаштованими представниками українських ЗМІ та експертами, збирала інформацію про ситуацію в державі, діяльність вищих органів влади, силових структур нашої держави. Ці дані використовувалося нею для тенденційного висвітлення ситуації в Україні", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що в рамках протидії втручанню країни-агресора в український медіа-простір і локалізації загроз в інформаційній сфері Князєву примусово вислали на територію РФ. Крім того, їй заборонили в'їзд в Україну терміном на три роки.

Втік із України ще 10 років тому: "Завгоспа" Януковича видворили з Литви

вівторок, 23 квітень 2024, 21:41

Литовська влада видворила з території країни колишнього голову Державного управління справами та одного із соратників колишнього президента України Віктора Януковича Андрія Кравця. Про це повідомляє литовське видання Delfi, передають Патріоти України. ...

Та невже?: Шойгу анонсував появу ППО "нового покоління" у Росії

вівторок, 23 квітень 2024, 21:29

Країна-агресор Росія вже у поточному році матиме на фронті перші зразки зенітної ракетної системи "нового покоління" С-500 у двох модифікаціях. Про це сказав міністр оборони РФ Сергій Шойгу у вівторок, 23 квітня, передають Патріоти України. "Цього року...