Ізраїльська газета назвала голову українського уряду "персоною нон грата" (фото)

У статті зазначається, що прем'єр-міністр Гройсман став жертвою скандального голосування в ООН, хоч він і намагався змінити позицію України.

Володимир Гройсман у ізраїльській газеті. Фото: соцмережі.

Ізраїльська газета "Макор Рішон" (івр. - "Першоджерело") опублікувала сьогодні, 30 грудня, великий аналітичний матеріал журналіста Цвікі Кляйна про скандал між Україною і Ізраїлем через голосування України за антиізраїльську резолюцію ООН. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на "Апостроф".

Примітно, що на головній сторінці газети було розміщено анонс цієї публікації з фотографією прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана і підзаголовком "Персона нон грата". У матеріалі Цвікі Кляйна цитується ізраїльський журналіст і експерт по Україні Шимон Бриман: "Прем'єр-міністр Гройсман став жертвою цього голосування, хоч він і намагався змінити позицію України".

У статті наголошується, що рішення про голосування за резолюцію проти Ізраїлю ухвалив президент Петро Порошенко після дзвінка віце-президента США Джо Байдена. Також у матеріалі згадана озвучена на цьому тижні ініціатива депутата Верховної Ради Олександра Фельдмана про перенесення посольства України в Ізраїлі з Тель-Авіва до Єрусалиму. Наголошується, що це рішення може привести до нормалізації відносин між країнами і зміцненню зв'язків з новою адміністрацією Білого дому. Варто зазначити, що про намір переведення посольства в Єрусалим озвучив майбутній президент США Дональд Трамп, який неодноразово виступав на підтримку Ізраїлю і засудив резолюцію ООН від 23 грудня.

Важливість рішення про перенесення посольства полягає в тому, що з 1949 року Ізраїль вважає Єрусалим своєю столицею. З того часу в Єрусалимі знаходиться парламент Ізраїлю і майже всі держоргани. При цьому Єрусалим своєю столицею вважає також Палестина. Більша частина світового співтовариства відноситься до Східного Єрусалиму як до окупованої території та визнає право Палестини на суверенітет в цьому місці.

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...