Хіти тижня. У Кремлі цього бояться, бо не зможуть нічим серйозно відповісти: Захід має намір завдати по РФ нового потужного удару, - російський економіст

Увага країн Заходу може перекинутися на фінансові санкції, серед яких накладення обмежень на російські боргові папери (як державні, так і корпоративні) з наступною рекомендацією інвесторам позбутися від них.

Ілюстрація:УННЗахід має намір в найближчі місяці активізувати потужні невійськові заходи впливу на Росію, що включають в себе дії проти російських цінних паперів. Про це в колонці для сайту "Ехо Москви" пише російський економіст Владислав Іноземцев, передають Патріоти України.

На думку експерта, у відповідь на російські акції залякування, на зразок отруєння російського екс-шпигуна Сергія Скрипаля в британському Солсбері, Захід має намір перейти до довгої і болісної для Росії "облоги".

"Обговорення, проведені недавно і в британських, і в американських політичних колах, кажуть, на мій погляд, про одне: через кілька місяців, коли шпигуни закінчаться, і висилки стануть тим паче не актуальними, увага перемкнеться не стільки на економічні, скільки на повною мірою фінансові санкції.

Їх в Росії серйозно побоювалися в ті дні, коли у Вашингтоні збиралися оприлюднити "кремлівський список", але тоді пронесло. Зараз, здається, ймовірність жорстких кроків, на які Росія не зможе нічим відповісти, серйозно зросла", - пише Іноземцев.

Говорячи про можливі застережні заходи проти Росії, Іноземцев не вірить, що Європа і США підуть на арешт активів російських олігархів і наближених до Путіна осіб.

"На відміну від Росії з її специфічною судовою системою, в Лондоні і Нью-Йорку неможливо видати відповідні розпорядження без чітких доказів - а їх можна шукати роками. Ніяка боротьба з "клептократичном режимом" не стимулює політиків у США і Європі на підрив власної юридичної практики", - пояснює економіст.

Не вірить він також і в заборону на торгівлю російськими паперами на Лондонській і Нью-Йоркській фондових біржах.

"Біржі - приватні компанії; корпорації, акції яких там котируються - теж, і натиснути на них урядам буде непросто", - впевнений Іноземцев.

Малоймовірним вважає експерт і заморозку російських державних активів: "Випадок з Іраном, коли це стало можливим, належав до числа тих, коли санкції вводилися резолюціями ООН".

При цьому Іноземцев вказує на найбільш ймовірні заходи фінансового впливу, на які може піти Захід. Серед них - накладення обмежень на російські боргові папери (як державні, так і корпоративні) з наступною рекомендацією інвесторам позбутися від них.

Масштаби такого виведення коштів, за словами економіста, "можуть виявитися дуже значними".

"Іноземці контролюють 1/3 ринку облігацій федеральної позики (до 2 трлн руб., або $37 млрд), а нові розміщення 2017 року були не викуплені або на 2/3 (515 млрд. рублів за номіналом з 790 млрд. рублів)", - зазначив він.

"Найдорожча на сьогоднішній день російська корпорація,"Сбербанк" належить іноземним інвесторам на 45,6% - і нескладно зрозуміти, якими будуть наслідки, якщо від цих паперів їх власники почнуть стрімко позбуватися", - резюмував Іноземцев.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...