Молдова від цього жодних плюсів не отримала: Додон у Москві заявив про бажання анулювати Угоду про асоціацію з ЄС

Президент Молдови аргументував таку позицію тим, що його країна втратила російський ринок, і обсяг експорту в Євросоюз теж упав.

Ігор Додон. Фото:Sputnik.ru

Президент Молдови Ігор Додон заявив про бажання анулювати Угоду про асоціацію Молдови з Євросоюзом і стати спостерігачем в Євразійському економічному союзі. Про це він сказав на спільній з президентом РФ Володимиром Путіним прес-конференції в Москві, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

"Ми розуміємо, що є Угода про асоціацію з Європейським Союзом. До речі, я неодноразово виступав проти підписання цієї угоди, і я вважаю, що ця угода для Молдови ніяких плюсів не дала. Ми втратили російський ринок, і, як це не дивно, наш обсяг експорту в Європейський Союз теж впав, тобто ми нічого не отримали від підписання цієї угоди", - сказав Додон.

"І я не виключаю, що після наступних парламентських виборів це буде позиція - і я підтримаю цю позицію парламентської більшості, тобто Партії соціалістів, я сподіваюся, що вони отримають парламентську більшість, що ця угода буде анульована", - заявив президент Молдови. Він також повідомив, що відвідає Брюссель на початку лютого для зустрічі з партнерами з Європейського Союзу.

"Я на початку лютого буду в Брюсселі. Звичайно, про це будемо говорити з нашими партнерами з Європейського Союзу. Будемо наводити цифри. Минуло два роки - результатів ні в економіці, ні в інших секторах поки немає. Давайте будемо вирішувати, що робити далі", - сказав він.

Крім того, Додон заявив, що Молдова має намір стати спостерігачем при Євразійському економічному союзі. "Я попросив Володимира Володимировича розглянути можливість, щоб Молдова стала спостерігачем у Євразійській економічній комісії в ЄврАзЕс. Я думаю, це хороший крок, щоб подивитися, що потрібно робити", - сказав Додон.

Щось готується? ПВК "Вагнер" скуповує в Узбекистані вантажні Іл-76 та переганяє до Африки

неділя, 28 квітень 2024, 12:28

Протягом останніх місяців ПВК "Вагнер" скуповує радянські важкі військово-транспортні літаки Іл-76, які десятки років перебували на зберіганні в Ташкенті, та переганяє їх до Центральноафриканської Республіки. Про це повідомляє Sota, передають Патріоти ...

Почалася істерика: Росія погрожує ексглаві МЗС Литви за пост про Керченський міст

неділя, 28 квітень 2024, 12:25

Перший заступник постійного представника Росії в ООН Дмитро Полянський у неділю, 28 квітня, відреагував на пост колишнього міністра закордонних справ Литви, нині посла країни в Швеції Лінаса Лінкявічюса щодо Керченського (Кримського) мосту, заявивши, щ...