Нардеп Новинський повернувся в Україну і зробив резонансну заяву

Вадим Новинський обіцяє перебувати у сесійній залі Верховної Ради в день голосування за постанову про зняття з нього депутатської недоторканності.

Вадим Новинський. Фото: УНІАН.

Народний депутат від "Опозиційного блоку" Вадим Новинський повернувся в Україну. Літак з Новинським на борту приземлився у міжнародному аеропорту «Бориспіль», повідомляють Патріоти України з посиланням на УНІАН.

Як повідомлялося раніше, 3 листопада Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що підготовлено подання до Верховної Ради про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності депутата Новинського.

У поданні йдеться, що Генпрокуратура підозрює Новинського в перевищенні влади і службових повноважень при незаконному позбавленні волі особистого помічника колишнього предстоятеля УПЦ (МП) Володимира, а саме – архієпископа Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра Драбинка.

Сам Новинський зауважив, що 4 листопада вилетить на Афон, але повернеться найближчим часом.

4 листопада голова ВР Андрій Парубій написав у Facebook, що до Верховної Ради надійшло подання Генпрокуратури щодо Новинського.

Того ж дня голова СБУ Василь Грицак повідомив, що Новинський вранці вилетів у Грецію. «За нашими даними, о 9.30 із Жулян своїм бортом Новинський сьогодні вранці вилетів у Грецію в Салоніки», – сказав Грицак.

Вадим Новинський обіцяє перебувати у сесійній залі Верховної Ради в день голосування за постанову про зняття з нього депутатської недоторканності.

«У день розгляду мого питання у Верховній Раді я перебуватиму в сесійній залі. Можу вас запевнити. Я обіцяв, що я повернуся – я повернувся. В цей день я перебуватиму в сесійній залі й голосуватиму за цю постанову», - сказав депутат.

Відповідаючи на запитання щодо голосування його фракції, парламентарій зазначив, що ще не обговорював із ними це питання.

«Ця справа повністю сфабрикована, заснована на брехні та є політично вмотивованою. Це ні що інше, як тиск на опозицію. Влада відкрила репресії проти опозиції, оскільки нас бояться. Таким чином хочуть нам закрити рот», - сказав він.

Також, за словами Новинського, він ще не ознайомився з поданням Генеральної прокуратури, оскільки ще не отримав його офіційно.

«Керівництво Верховної Ради, коли отримало це подання Генеральної прокуратури, розписуючи на регламентний комітет, має й мене повідомити офіційно, а не зі сторінок у Фейсбуці. Офіційно я його ще не отримував», - зазначив депутат і висловив упевненість, що це подання «точно так само засноване на брехні, як і вся справа».

За словами Новинського, він звертатиметься до своєї фракції з тим, щоб вони взяли участь у голосуванні за цією постановою. «Я хочу добитися правди та справедливості в цій справі», - додав він.

Росія тероризує Україну обстрілами та зібралася у великий наступ: Жданов пояснив, що задумали в Кремлі

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:27

Обстріли українських міст останнім часом почастішали. Російські пропагандисти знову закликають знищити Київ та Харків. А із настанням літа, як пише британське видання The Economist, зростає загроза нового масштабного наступу російських військ по всій л...

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...