Народні обранці на Дніпропетровщині не погодили встановлення пам'ятника Героям АТО

В Жовтих Водах навколо пам'ятника загиблим воїнам розгорнулися бюрократичні суперечки.

Ескіз пам'ятника. Скріншот.Депутати Жовтоводської міськради під час сесії не проголосували за дозвіл на установку в центрі міста пам'ятника загиблим воїнам АТО, передають Патріоти України з посиланням на ТРК "Жовта РІчка".

"Є звернення громадської організації з цього приводу. Звернення оформлене відповідно до положення про встановлення пам'ятних знаків на території міста. Ми на своїй комісії це питання узгодили. Громадські слухання передбачаються, якщо комісія не ухвалює рішення, або є заперечення", - заявила головний архітектор міста Лариса Полякова, коментуючи проект рішення.

Проте міський голова Володимир Абрамов заявив, що ініціатор встановлення пам'ятника не є учасником АТО, а реальні ветерани ескіз пам'ятника в очі не бачили.

"Требу подивитися списки тих, хто ініціював встановлення пам'ятника, чи є там реальні ветерани, - сказа він. - Я пам'ятаю, що коли в нас шахтарі просили встановити пам'ятник, вони це питання обговорюють. А до мене звертаються реальні учасники АТО, які ходили під кулями. Вони взагалі не знають, що такий пам'ятник існує. Треба запитати їхню думку, чи згодні вони на такий варіант пам'ятника".

Спочатку було запропоновано компромісний варіант: дати дозвіл на встановлення меморіалу, а потім обговорювати нюанси. Проте згоди депутати не дійшли, і це питання перенесено на 2 серпня, коли відбудеться чергова сесія міськради.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...