Одна із європейських столиць: Названо можливе місце зустрічі Путіна з Трампом

Путін заявив австрійському канцлеру про готовність зустрітися з Трампом під час запланованої на липень поїздки президента США до Європи на саміт НАТО.
Трамп може зустрітися із Путіним у Відні. Фото: соцмережі.

Зустріч президента Росії Володимира Путіна і президента США Дональда Трампа може пройти в столиці Австрії Відні. Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на європейських чиновників, передають Патріоти України.

За даними видання, під час офіційного візиту до Відня Путін звернувся до австрійського канцлера Себастьяна Курца з проханням організувати влітку зустріч з Трампом. У свою чергу австрійський канцлер пообіцяв звернутися з відповідним зверненням до президента США.

"Австрійці повідомили про готовність провести на своїй території зустріч між президентом Трампом і президентом Путіним", - заявило джерело в американській адміністрації. При цьому співрозмовник додав, що метою переговорів є ослаблення напруженості у відносинах Росії і США з приводу Сирії, України та з інших питань.

Путін заявив Курцу про готовність зустрітися з Трампом під час запланованої на липень поїздки президента США до Європи на саміт НАТО. І нібито обидва президенти прагнуть до зустрічі, але не хочуть її проведення в столиці США.

"Столиця Австрії є нейтральною країною за межами НАТО, яка підтримує більш близькі стосунки з Росією, ніж більшість інших членів ЄС, часто ставала місцем проведення делікатних міжнародних переговорів", - наголошується в матеріалі.

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....