Під час сутичок "блокувальників" з силовиками нардеп Соболєв вдарив поліцейського, - ЗМІ (відео)

Єгор Соболєв пояснив, що таким чином він намагався припинити бійку і не наражати на небезпеку інших людей. Але "Беркут" 2017 року відрізняється від "Беркуту" 2014 року тим, що ніяк не реагує навіть на народних депутатів.

Єгор Соболєв. Фото: УНІАН.Нардеп Єгор Соболєв бив поліцейського та намагався зірвати з нього шолом під час сутичок на Майдані Незалежності за участі представинків "блокадного віча" та правоохоронців. Про це повідомили в ефірі "Громадського" ввечері 19 лютого, передають Патріоти України.

Зазначається, що інцидент стався після того, як поліція затримала кількох учасників протестної акції, у т.ч. - керівника "руху ОУН" Миколу Коханівського.

"Нардеп Єгор Соболєв та нардеп Семен Семенченко намагалися прорватися з боку Майдана на Європейську площу, де і затримали учасників акції. При цьому Соболєв бив поліцейського та намагався зірвати з нього шолом", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що кордон поліції при цьому не пропускав нардепів через загородження, встановлене для забезпечення безпеки під час масових заходів у центрі Києва 18-22 лютого.

Згодом, як зазначає "Громадське", Соболєв заявив, що постраждав під час сутичок із поліцією.

У коментарі журналістам Соболєв заявив, що влада "мобілізувала кілька тисяч людей у формі, бронежилетах, касках та зі зброєю, відзначила роковини загибелі Небесної сотні, розшматувала мітинг на Інститутській на підтримку заборони "торгівлі на крові", кілька людей опинилися у швидкій, кількох затримали".

На питання, що у нього з обличчям (пошкодження на щоці біля губ, помітно сліди крові), нардеп зазначив: "Зустріч з новою поліцією, якій я показував своє посвідчення, казав, що я народний депутат, бачив, що вони і самі це знають. На відміну від старого "Беркуту", в них вказівка не пропускати навіть народних депутатів".

Також він пояснив свій удар поліцейського: "Я намагався припинити бійку і дати можливість людям пройти. Була величезна штовханина, людей почали бити ногами, діставати кийки. Я намагався відштовхувати правоохоронців, щоб цього не сталося, представлявся їм і показував їм посвідчення".

Нагадаємо, сьогодні вдень ОУН і представники штабу товарної блокади Донбасу провели віче в центрі Києва, після чого оголосили про намір залишитися на ніч під Адміністрацією Президента.

Увечері відбулися сутички між демонстрантами і силовиками.

Під час сутичок під АП поліція затримала командира батальйону ОУН Миколу Коханівського.

Внаслідок сутичок протестувальників з правоохоронцями постраждали десятеро людей, одну людину госпіталізовано з черепно-мозковою травмою.

Україна отримає надсучасні фронтові БПЛА для розвідки та вогневої підтримки та розвідки від американської компанії Feloni

п’ятниця, 3 травень 2024, 17:15

Американська компанія Feloni Aero оголосила про запуск нової лінійки БПЛА, призначених для "зміцнення обороноздатності України". Йдеться про Felon 1.0 c системою озброєння калібру 5,56 мм і FelonX, який має найменшу у світі ракету Spike. Про це 3 травн...

Залізна завіса закривається: У Росії чиновникам остаточно забороняють виїзд за кордон

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:49

У Росії чиновникам остаточно забороняють виїздити за кордон через страх перед витоком державних таємниць. Усі закордонні поїздки чиновників мають бути попередньо узгоджені, і обмеження стосуються не тільки країн, які вважаються недружніми до Росії, але...