Програма "Доступні ліки": У МОЗ опублікували список лікарських засобів, за які повертатимуть гроші

З 1 квітня можна буде отримати безкоштовно або з незначною доплатою ліки за трьома категоріями: серцево-судинні захворювання, бронхіальна астма та діабет 2 типу.

З 1 квітня в Україні безкоштовними стали деякі ліки. Фото: Буг.

Міністерство охорони здоров'я опублікувало реєстр лікарських засобів, вартість яких відшкодовуватимуть пацієнтам. У документі вказано міжнародну непатентовану назву засобу, форму випуску та дозування препарату. Крім того, пацієнт може подивитися, хто є виробником лікувального засобу, а також оптову та роздрібну ціни, пишуть Патріоти України з посиланням на Українська правда. Життя.

Також зазначено розмір відшкодування та суму доплати (за наявності) щодо кожного торгового найменування лікарського засобу, який бере участь у програмі "Доступні ліки".

Нагадаємо, з 1 квітня почала діяти програма "Доступні ліки", надає можливість кожному українцю з 1 квітня 2017 року отримати безкоштовно або з незначною доплатою ліки за трьома категоріями: серцево-судинні захворювання, бронхіальна астма та діабет 2 типу.

Цей крок дозволяє знизити вартість ліків та привести їх до рівня цін Польщі, Угорщини, Словаччини, Чехії, Латвії (саме ці країни були визначені як референтні для України).

Раніше в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла, що ініціює ініціює заборону російських ліків та медичних виробів в Україні й запевнила, що це жодним чином не позначиться на українських пацієнтах.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...