Прийшов з повинною: Молдовські правоохоронці розповіли подробиці затримання судді Чауса

Прокурори сусідньої держави кажуть що Чаус трохи змінився фізично і схуд.

Суддя М.Чаус. Фото:ukr.obozrevatel.com

Екс-суддя Дніпровського районного суду Києва Микола Чаус, затриманий в Молдові, сам здався правоохоронцям. Про це заявив головний антикорупційний прокурор Молдови Віорел Морарь, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Українські Новини".

"Він сам з'явився вчора (28 лютого - ред.) В поліцію і здався на гарячому, зізнавшись в тому, що він скоїв злочин, незаконно перетнувши кордон", - сказав Морарь.

За його словами, Чаус трохи змінився фізично, схуд.

"Він не дуже був схожий на ті фотознімки, які були спрямовані колегами з України", - зазначив він.

Відзначається, що на даний момент суддя-утікач затриманий на три доби, але прокуратура буде звертатися в суд про обрання йому запобіжного заходу.

Нагадаємо, 9 серпня 2016 року Національне антикорупційне бюро викрило Чауса, який вимагав та отримав хабар в розмірі 150 тис. доларів. Отримані гроші суддя зберігав закопаними в скляних банках.

Солом'янський районний суд Києва ухвалив рішення про арешт квартири і автомобіля Чауса. У свою чергу суддя втік на територію окупованого Криму.

Пізніше стало відомо, що Україна звернулася до Інтерполу з проханням знайти Чауса.

Грабуть все: З Донеччини окупанти вивозять промислове обладнання під виглядом металобрухту

середа, 17 квітень 2024, 0:55

За даними національного спротиву, російські загарбники під виглядом металобрухту вивозять з окупованих територій Донецької області у Росію обладнання промислових підприємств, передають Патріоти України. Дослівно: "Чергова хвиля аудиту промислових підпр...

Президент Казахстану втер носа Путіну в ситуації з рекордним паводком

вівторок, 16 квітень 2024, 23:28

Глава Казахстану Касим-Жомарт Токаєв прибув з робочою поїздкою у Північно-Казахстанську область. Він здійснив обліт Кизилжарського району, околиць Петропавловська та Сергіївського водохранилища – територій, які потерпають від весняної повені. Натомість...