Путін свідомо пішов на здачу Пальміри, щоб допомогти ІДІЛ, - Каспаров

Російський опозиціонер вважає, що здача Пальміри була продиктована необхідністю допомогти ІДІЛ із озброєнням, щоб бойовики могли більш ефективно протистояти проамериканській коаліції.

Бойовики ІДІЛ отримали російську зброю і техніку. Фото: bigmir.net.

Здача Пальміри військами Башара Асада та Володимира Путіна могла бути продиктована бажанням допомогти бойовикам "Ісламської держави" (ІДІЛ) у війні проти проамериканської коаліції. Таку думку висловив російський опозиційний політик, знаменитий шахіст Гаррі Каспаров у інтерв'ю "Обозревателю", передають Патріоти України.

"Навіть за останніми сирійськими подіями (трагедія Алеппо і здача Пальміри) абсолютно очевидно: російське озброєне угрупування у Сирії воює не з ІДІЛ, а з помірними противниками Асада", - заявив він.

"Більш того, не виключено, що здача Пальміри була продиктована необхідністю допомогти ІДІЛ із озброєнням, щоб бойовики могли більш ефективно протистояти проамериканській коаліції, атакуючи їх на півночі", - наголосив він.

Нагадаємо, Патріоти України повідомляли, що бойовики ІДІЛ подякували Путіну за зброю.

Бойовики ІДІЛ отримали в покинутій Пальмірі багаті трофеї.

Путін звинуватив американців у втраті Пальміри.

В Пентагоні посилили зусилля по знищенню російської техніки, захопленої ІДІЛ в Пальмірі.

Справа про державний заколот: Верховний суд США виніс рішення щодо можливості участі Трампа у президентських виборах

неділя, 5 травень 2024, 4:15

Верховний суд США дозволив експрезиденту Дональду Трампу брати участь у праймеріз у штаті Колорадо. Це рішення суду надає йому можливість бути висунутим як кандидат від Республіканської партії під час виборів наступного глави держави. Про це у суботу, ...

Вражаючий результат царювання Путіна: В Підмосков'ї розширять головне військове кладовище Росії - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 2:35

При відкритті меморіалу 2013 року планувалось, що первісної території під 40 тисяч поховань вистачить на наступні 200 років. Проте тепер усвідомили потребу екстреного розширення. При тому, що елітарного поховання удостоюють тут далеко не всіх "героїв СВО"