Рада ЄС разом з п'ятьма країнами продовжили санкції проти Криму

До рішення Ради ЄС, ухваленого 19 червня, приєдналися Україна, Албанія, Чорногорія, Норвегія і Грузія.

Ілюстрація:monitor.bg

Рада Європейського союзу і ще п'ять країн прийняли рішення про продовження санкцій відносно Криму. Про це йдеться в повідомленні на сайті Ради ЄС, передають Патріоти України.

До рішення Ради ЄС, ухваленого 19 червня, приєдналися Україна, Албанія, Чорногорія, Норвегія і Грузія. У документі наголошується, що ці країни запевнили Брюссель, що їх зовнішньополітичний курс відповідає рішенню ЄС.

Європейським компаніям заборонено поставляти в Крим товари і технології в сфері транспорту, телекомунікацій, нафтовидобутку, а також заборонено надання сервісних послуг в цих секторах. Крім того, ЄС ввів заборону на імпорт товарів, вироблених на півострові. Санкції проти Криму продовжили до 23 червня 2018 року.

Як повідомлялося раніше, Сенат США прийшов до згоди щодо законопроекту про санкції проти Росії, Ірану і Північної Кореї.

У відповідь на це в Росії зажадали скоротити кількість дипломатів і технічних співробітників посольства США. До 1 вересня в РФ має залишитися 455 співробітників, що працюють в дипломатичних установах США.

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...