Рефат Чубаров розповів, як татари на міжнародному рівні допоможуть повернути Крим

Глава Меджлісу пояснив, що кримські татари, як корінний народ Криму, має право на самовизначення в межах Української держави, що передбачено міжнародними документами.

Рефат Чубаров. Фото: inforesist.org.

Фактор кримськотатарського народу стане найсильнішим аргументом України для повернення анексованого Росією Криму. Про це заявив глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров в ефірі "Шустер Live", передають Патріоти України.

"Я впевнений, Крим обов'язково повернеться. І це повернення буде проходити через такі форми, де сторони будуть шукати різні мотивації для того, щоб посилити свої позиції", - сказав він.

Чубаров наголосив, що Україна має найсильніші позиції. "Крім того, що це наша земля, знаходиться в межах нашої держави, і це визнано всім світом. У нас є ще один фактор - кримськотатарський", - зазначив він.

Глава Меджлісу пояснив, що кримські татари, як корінний народ Криму, має право на самовизначення в межах Української держави, що передбачено міжнародними документами. "Це буде головним фактором, який посилить всі інші. І Крим, таким чином, повинен повернутися", - заявив Чубаров. Він висловив думку, що оформлення політико-правового статусу Криму в складі України має відбуватися саме зараз.

Особливий сигнал: Чому Китай приймав Лаврова у Пекіні, а Кулебу - у Гуанчжоу

субота, 27 липень 2024, 9:57

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відвідав Китай, де зустрівся зі своїм китайським колегою Ваном І. Увагу політичних аналітиків прикувало те, що переговори відбулися не в Пекіні, а в Гуанчжоу. При цьому лише кілька місяців тому главу МЗС ...

"Зараз це основний маршрут": Окупанти на Донеччині планують наступати на "дорогу життя" широким фронтом, - Bild

субота, 27 липень 2024, 9:55

ЗС РФ планують наступати на "дорогу життя" на Часів Яр на Донеччині широким фронтом. Таку думку висловив аналітик німецького видання BILD Юліан Рьопке, передають Патріоти України/. "Просуваючись на захід від Авдіївки, ЗС РФ загрожують трасі T0504, яку ...