Рефат Чубаров розповів, як татари на міжнародному рівні допоможуть повернути Крим

Глава Меджлісу пояснив, що кримські татари, як корінний народ Криму, має право на самовизначення в межах Української держави, що передбачено міжнародними документами.

Рефат Чубаров. Фото: inforesist.org.

Фактор кримськотатарського народу стане найсильнішим аргументом України для повернення анексованого Росією Криму. Про це заявив глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров в ефірі "Шустер Live", передають Патріоти України.

"Я впевнений, Крим обов'язково повернеться. І це повернення буде проходити через такі форми, де сторони будуть шукати різні мотивації для того, щоб посилити свої позиції", - сказав він.

Чубаров наголосив, що Україна має найсильніші позиції. "Крім того, що це наша земля, знаходиться в межах нашої держави, і це визнано всім світом. У нас є ще один фактор - кримськотатарський", - зазначив він.

Глава Меджлісу пояснив, що кримські татари, як корінний народ Криму, має право на самовизначення в межах Української держави, що передбачено міжнародними документами. "Це буде головним фактором, який посилить всі інші. І Крим, таким чином, повинен повернутися", - заявив Чубаров. Він висловив думку, що оформлення політико-правового статусу Криму в складі України має відбуватися саме зараз.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...