Росія буде наступати з трьох сторін, - Іван Заєць

В Україні багато політиків грають на руку Кремлю і провокують нестабільність.

Екс-нардеп Іван Заєць. Фото: styknews.info.

Росія буде заходити на територію України з трьох сторін: вести прямий наступ, нагнітати ситуацію всередині країни і діяти через Захід. Таку думку висловив екс-нардеп Іван Заєць, пишуть Патріоти України з посиаланням на Новий регіон.

«Росія буде заходити на територію України з трьох сторін: вести прямий наступ, нагнітати ситуацію всередині країни і діяти через Захід. Політики все більше нагнітають ситуацію в країні, кажучи про необхідність революції. Цей шлях ніколи не вирішує проблем, а лише породжує нові. Всі, хто говорять про необхідність революції, працюють на п'яту колону.

Не треба нам нехтувати і західним фронтом. Нещодавно сейм Польщі прийняв постанову, в якій називає Волинську трагедію геноцидом поляків з боку націоналістичних українських організацій. Це хитрий документ. Він готує правову базу для майбутніх територіальних претензій до України. У поляків прокинувся «панський ген». Вони планують забрати назад землі, які раніше їм належали. У цьому документі кажуть про геноцид і над іншими національностями. Розраховують на підтримку урядів цих країн. Росіяни вже сказали, що готові визнати цю постанову», - сказав він.

«Щоб уникнути небезпек, закладених цією постановою, Верховна Рада повинна дати дзеркальну відповідь. Треба сказати, що і проти українців був геноцид з боку поляків», - додав він.

Колишній депутат також зазначив, що Україна довго не зможе пробачити росіянам війну, яку вони затіяли. «Не зробимо цього, поки з їхнього боку не буде всенародного покаяння», - сказав Заєць.

Варто зазначити, що не всі експерти і політологи дотримуються такої ж думки щодо необхідності дзеркальної відповіді України на визнання поляками Волинської трагедії геноцидом.

Зокрема, політолог Вадим Карасьов упевнений, що українським політикам потрібно припинити практику дзеркальних дій у відповідь. «Якщо давати політичні оцінки, то проект постанови Олега Мусія, яким він пропонує зробити 24 березня Днем пам'яті про українців - жертв геноциду, влаштованого Польщею в 1919-1951 роках, точно несвоєчасний. Він не наблизить нас ні до розуміння того, що називають «Волинською різаниною», ні до історичного компромісу з Польщею. А навпаки - тільки посилить непорозуміння. Більш того, це відкриє новий виток історичної війни з Польщею. Нам що, мало війни на Сході !? Цією довгою холодною і гарячою війни з РФ, яка не зрозуміло чим закінчиться і точно не скоро. Нам що, потрібен «другий фронт»? », - зазначив експерт.

"Окупанти залякані, що їх розстріляють": Військовослужбовець ЗСУ розповів про бої на Лиманському напрямку і самогубства в лавах ворога

п’ятниця, 17 травень 2024, 6:42

Понад місяць російські війська активно штурмують позиції Сил оборони на Лиманському напрямку. У бій окупанти посилають піхотні групи, які мають наказ не повертатись ні за яких умов. Про ситуацію на цій ділянці фронту в етері "Суспільне. Студія" розпові...

Кремлю є чого боятися: Російські добровольці готують нові рейди на територію РФ

п’ятниця, 17 травень 2024, 6:30

Для російських добровольчих угруповань, як Легіон "Свобода Росії", "РДК" чи "Сибірський батальйон", які воюють на боці України, глобальні цілі не змінилися. Про це в інтерв'ю "Nexta.TV" повідомив Олексій Барановський - доброволець Легіону "Свобода Росі...