Російський слід: "Все набагато серйозніше, ніж ми думали", - прем'єр Сербії про замах на нього

​Поліція добилася прогресу в справі про замах на Олександра Вучича.

В.Путін і А.Вучіч. Фото: First Truth & Transparency Committee.

У справі про замах на прем'єр-міністра Сербії Олександра Вучича з'явилися нові дані. Про це політик сказав в інтерв'ю телеканалу RTC, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

За його словами, у поліції є "свідчення деяких осіб, які пройшли тест на детекторі брехні, а одна людина підтвердила в письмовій формі". "Все серйозніше, ніж ми думали, але подивимося. І побачимо, хто це і скільки грошей вони отримали", - додав прем'єр.

30 жовтня міністерство внутрішніх справ (МВС) Сербії повідомив, що в заростях чагарнику біля перехрестя, де кортеж Вучича зазвичай знижує швидкість на під'їзді до рідної домівки, були знайдені ручні гранати, боєприпаси для снайперської гвинтівки і ручний гранатомет. Вучича евакуювали в "безпечне місце", поінформували в МВС.

16 жовтня в Чорногорії пройшли вибори в парламент, перемогу в яких отримала правляча Демократична партія соціалістів на чолі з Джукановічем. За даними ЗМІ, групи сербських екстремістів, яких координували перебували в Сербії громадяни Росії, планували теракти в день виборів.

Заарештовані і затримані змовники були членами радикальних націоналістичних груп Сербії, багато - з досвідом війни на Донбасі на стороні проросійських сепаратистів.

Медіа писали, що після приїзду в Белград секретаря Радбезу РФ Миколи Патрушева і його зустрічі з прем'єр-міністром Сербії Олександром Вучичем росіяни були депортовані. 29 жовтня міністр внутрішніх справ Сербії Небойша Стефанович спростував цю інформацію.

6 листопада керівник чорногорської прокуратури Мілівоє Катніч повідомив, що групою, яка планувала держпереворот, керували двоє російських націоналістів. Він зазначив, що в підпорядкуванні росіян знаходилося близько 500 чоловік, громадяни Чорногорії та Сербії.

За його словами, серед них були кілери, які повинні були вбити главу уряду. У той же час він підкреслив, що доказів того, що Кремль причетний до теракту, немає.

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 11:05

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....