Щось в Кремлі здохло: Парламент Нідерландів нарешті ратифікував асоціацію Україна-ЄС

Також депутати відмовилися зобов’язати Україну підписати додатковий політичний документ, що стосується Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Асоціації Україна-ЄС бути? Ілюстрація: ZN.ua.

За ратифікацію Угоди у четвер, 23 лютого, проголосували 89 зі 150 депутатів нижньої палати палати, 55 проголосували проти. На відміну від інших питань порядку денного, голосування щодо українського питання відбувалося за особливою процедурою – кожен із депутатів мав відповісти, чи підтримує він ратифікацію, після чого відбувся підрахунок голосів, пише Європейська правда. Новину передають Патріоти України.

Голосування відбулося в останній можливий день – із п’ятниці Палата представників припиняє роботу на період до завершення виборів і відновить засідання вже в новому складі. Це голосування не є кінцевим кроком ратифікації. Для завершення процедури повинна проголосувати верхня палата (Сенат), після чого ратифікаційні грамоти передаються на підпис королеві Нідерландів і відправляються до Брюсселя.

У виданні зазначають, що зараз у Сенаті є більшість голосів за підписання Угоди про асоціацію з Україною, і на весняних виборах його склад не буде змінюватися. До слова, після цього депутати відмовилися зобов’язати Україну підписати додатковий політичний документ, що стосується Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Втік із України ще 10 років тому: "Завгоспа" Януковича видворили з Литви

вівторок, 23 квітень 2024, 21:41

Литовська влада видворила з території країни колишнього голову Державного управління справами та одного із соратників колишнього президента України Віктора Януковича Андрія Кравця. Про це повідомляє литовське видання Delfi, передають Патріоти України. ...

Та невже?: Шойгу анонсував появу ППО "нового покоління" у Росії

вівторок, 23 квітень 2024, 21:29

Країна-агресор Росія вже у поточному році матиме на фронті перші зразки зенітної ракетної системи "нового покоління" С-500 у двох модифікаціях. Про це сказав міністр оборони РФ Сергій Шойгу у вівторок, 23 квітня, передають Патріоти України. "Цього року...