Шойгу дуже здивувався, що хтось розгледів "невидимі" Су-57 у Сирії

Чиновник висловив здивування, що російські новітні винищувачі були помічені, оскільки вони в Сирії знаходилися нібито всього лише два дні.

Сергій Шойгу. Фото: ТАСС.

Керівник оборонного відомства Російської Федерації Сергій Шойгу у четвер, 1 березня підтвердив дані про те, що два винищувачі 5-го покоління Су-57 були в Сирії. Як інформують Патріоти України з посиланням на «Московский комсомолец», за словами міністра, літаки виконували завдання, зокрема бойові. При цьому глава Міноборони РФ зазначив, що літаки ніколи не перебували разом.

Також чиновник висловив здивування, що російські новітні винищувачі були помічені, оскільки вони в Сирії знаходилися всього лише два дні. Він зазначив: «За цей час виконали програму випробувань, в тому числі бойових». Сергій Шойгу також додав, що винищувачі супроводжували літаки-лабораторії, які відстежували всі параметри роботи зброї. Глава російської армії висловив надію, що в поточному році буде завершено повний цикл випробувань, і це стане «ще одним сюрпризом для колег». Він резюмував: «Можу сказати, що випробування пройшли успішно. Літаки повернулися додому ще тиждень тому».

Варто також зазначити, що Шойгу спростував дані, які з'явилися в іноземних засобах масової інформації, де фотографіях дійсно були зображені російські Су-57 в Сирії. Він пояснив: «Всі літаки були в укриттях весь цей час і ніколи на місці не стояли».

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....