Ширма для вбивць: Bloomberg закликав припинити переговори з Москвою щодо Сирії

Не можна дозволити Володимиру Путіну відвернути увагу від бомбардувань Сирії прикрившись дипломатією і переговорами.

Про це заявила редакційна колегія агентства Bloomberg, зазначають Патріоти України.

Переговори по Сирії застопорилися і, схоже, залишаться в цьому стані. Однак поки вони тривали, російські бомбардувальники допомогли Башару Асаду зміцнитися і переломити хід війни на свою користь. «Більш того, дозволяючи Асаду і Путіну використовувати дипломатію як ширму для бомбардувань, США і їх союзники легітимізували і навіть допомогли російській кампанії. Цьому треба покласти край», - зазначає видання.

Перш за все, не потрібно відновлювати переговори в кінці місяця, як планувалося раніше. Редактори вважають, що переговори не можна відновлювати до тих пір, поки урядові війська не пропустять гуманітарні конвої до мільйона сирійців, які живуть на територіях під контролем повстанців.

Путін і Асад, скоріше за все, не погодяться на це, як не погодяться припинити використовувати касетні бомби. Але плани Путіна в Сирії вже відомі: він не збирався боротися з ІДІЛ, він не збирається виконувати зобов'язання, взяті на переговорах. Він збирається лише підтримувати Асада і допомогти йому знищити всіх до єдиного повстанців, які могли б підключитися до переговорів, переконана редколегія Bloomberg. «Але коли проти Асада виступатимуть тільки ІДІЛ і Нусра, що належить Аль-Каїді, вести переговори буде ні з ким», - попереджають аналітики.

В результаті Асад зміцниться, до жертв серед мирного населення додасться ще кілька тисяч, а до мігрантів, які тепер товпляться біля турецьких кордонів, - десятки тисяч. За прогнозами влади Туреччини, в країну може прибути ще 600 тис біженців, пише редколегія.

На її думку, навіть якщо Захід погодиться прийняти ці умови заради миру в Сирії, йому потім доведеться вирішувати кризу мігрантів - вони не захочуть повертатися в країну, контрольовану Асадом. А ті повстанці, хто вижив, скоріше за все, приєднаються до тих же ІДІЛ і Аль-Каїді як єдиної альтернативи.

Путін готовий використовувати армію в Сирії в повному масштабі, і він має рацію, коли говорить, що від цього залежить результат справи. А США до цього готові набагато менше. «США повинні змінити шлях надання допомоги повстанцям таким чином, щоб переговори для Путіна і Асада стали привабливими», - вважають у Bloomberg.

«... Представники адміністрації повинні пам'ятати, що дипломатія не гарантує вирішення, і відкликати її, коли інші прикривають дипломатією війну», - роблять висновок в редакції.

Своїх "кадрів" бракує? Росіяни вербують білоруську молодь до збирання БПЛА, - ЦНС

вівторок, 30 квітень 2024, 6:30

Російські окупанти продовжують використовувати Білорусь для ведення війни проти України. Зокрема, тепер білорусів намагаються залучити до збирання безпілотних літальних апаратів. Такі спроби загарбників було помічено в Білоруському національному техніч...

"Тактика повітряних боїв часів Першої світової": У Forbes оцінили стрілянину з Як-52 по російських дронах в Одесі

вівторок, 30 квітень 2024, 2:35

Легкомоторні літаки зі стрілками є "очевидним вибором" для боротьби з повільними безпілотниками в умовах, коли потрібно заощаджувати гроші й ракети. Проте ефективність залежатиме від майстерності екіпажу, пише 28 квітня Forbes, передають Патріоти Украї...