Скрепи та гонка озброєння: Росія створює атомний підводний флот, із яким не зможуть впоратись США

Для створення восьми нових підводних човнів Москва скоротила фінансування низки військових програм.
РФ створює новий атомний підводний флот. Ілюстрація: 24 канал.

Новий російський атомний підводний флот буде приведений у боєготовність до 2024 року. Човни будуть озброєні гіперзвуковими ракетами. Про це інформує телеканал CNBC із посиланням на джерело, знайоме зі звітами розвідки США, повідомляють Патріоти України.

Видання зазначає, що для створення восьми нових підводних човнів Москва скоротила фінансування низки військових програм. Американські військові зазначають, що йдеться про четверте покоління субмарин із балістичними ракетами. Човни "Борей 2" або "Борей А" надійдуть на озброєння Північного і Тихоокеанського флотів Росії.

Кожен із човнів озброять 20 ракетами "Булава" – вона може переносити до десяти ядерних і гіперзвукових блоків. Американські ЗМІ зазначають, що один підводний човен може запустити до 200 гіперзвукових ракет. Наразі США "не може дати раду" такій загрозі з боку Росії. Так, Вашингтон може протиставити 14 підводних човнів типу "Огайо". Проте вони поки не озброєні системами, здатними перехоплювати гіперзвукові ракети.

Якщо Путін зважиться: РФ захопить країни Балтії за сім днів, реакція НАТО буде довшою, - Скібіцький

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:52

Російська Федерація може захопити країни Балтії за сім днів, при цьому реакція НАТО буде довшою. Про це заявив представник ГУР МО України Вадим Скібіцький, передають Патріоти України. За його словами, найбільшим невідомим чинником війни є Європа. Якщо...

Керченський міст підірвали твердим ракетним паливом в еквіваленті 10 тонн тротилу, - російські ЗМІ

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:32

Для підриву Керченського мосту у жовтні 2022 року використовувався саморобний вибуховий пристрій потужністю, еквівалентною 10 тоннам тротилу. В його основі було тверде ракетне паливо, заховане у бобіни поліетиленової плівки. Про це пише російський Коме...