Теракти у Брюсселі: 34 загиблих, понад 130 поранених (фото, відео 18+)

У Бельгії оголошено триденну жалобу за загиблими в результаті терористичних атак.

Теракти в Брюсселі забрали життя 34 осіб, понад 130 поранено. Фото:www.rbc.ua

34 людини загинули і понад 130 постраждали в результаті терактів в Брюсселі. 20 з них загинули в метро, 14 — в аеропорту. За офіційними даними, при вибухах в аеропорту постраждала 81 людина, в метро - 55. Про це пишуть fakty.ictv.ua, інформують Патріоти України.

17.13. У Бельгії оголошено триденну жалобу за загиблими в результаті терористичних атак в Брюсселі, повідомляє VTM News.

16.45. Видання hln.be опублікувало фото підозрюваних у нападах в аеропорту Завентем. За людиною в білій майці активно стежили, хто два інших - невідомо.

15.55. Смертники в Брюсселі начинили бомби цвяхами, пише місцеве видання HLN із посиланням на медиків однієї з лікарень, куди доставили поранених.

14.50. За останніми даними, загинули 34 людини, передає Reuters. Як зазначається, під час вибуху в метро загинули 20 людей, 14 людей загинули в результаті двох вибухів в аеропорту.

14.34. "Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за теракти в Брюсселі. Про це повідомляють єгипетські ЗМІ, пише ТАСС.

14.05. Транспортне управління Брюсселя повідомляє про загибель 15 людей в результаті вибуху на станції метро Маельбек. Офіційний представник пожежної служби Брюсселя П'єр Мейс заявив, що жертвами вибухів в аеропорту бельгійської столиці стали 11 людей, передає Інтерфакс - Україна. Королівська прокуратура Бельгії вже кваліфікувала вибухи в аеропорту як теракт, скоєний терористом-смертником, вибух у метро також є терактом. Нові вибухи в метро, як повідомляє телеканал RTBF, могли здійснити сапери, які працюють у кварталі і підривають підозрілі предмети. Вулиця в цей момент повністю закрита для руху. Вибух у брюссельському метро на станції Мальбек стався у вагоні поїзда. Станція знаходиться в кварталі установ ЄС. Аеропорт Брюсселя буде закритий до ранку середи. У Брюсселі закриваються школи, дитячі установи. У місті відчуваються перебої мобільного зв'язку, викликані перевантаженням мережі після терактів. Рада ЄС скасувала всі зустрічі в Брюсселі. У штаб-квартирі НАТО посилені заходи безпеки. У Брюсселі евакуювали людей з будівель канцелярії прем'єр-міністра і федерального парламенту Бельгії. Представник європейських антитерористичних служб повідомив американському телеканалу NBC, що в терактах підозрюють угруповання Ісламська держава.

13.36. Кордон між Францією і Бельгією закритий.

13.18. Поліція Брюсселя після перевірки затримала двох чоловіків, повідомляє hln.be.

12.47. Бельгійський телеканал RTBF повідомляє про 21 загиблого: 11 людей загинули в аеропорту і 10 - в метро, 55 поранені (10 у критичному стані).

12.34. По всій Україні будуть підвищені заходи безпеки після терактів у Брюсселі, заявив голова Служби безпеки України Василь Грицак.

12.26. Четвертий вибух стався в брюссельському метро, повідомляє журналіст Анна Ахронхайм у Twitter. Раніше вибухи прогриміли на станціях метро Маальбек, Шуман і Ар-Луа.

12.18. У терактах в аеропорту і метро Брюсселя може бути "російський слід", не відкидає голова Служби безпеки України Василь Грицак.

12.06. В результаті вибухів в аеропорту Завентем загинули 13 людей, ще 35 поранені, повідомляє бельгійський телеканал RTBF з посиланням на федеральну прокуратуру Бельгії.

11.55. З Брюсселя і у місто не ходять потяги. Жителям міста рекомендували залишатися на своїх місцях.

11.31. Президент України Петро Порошенко висловив співчуття. - У шоці від смертоносного терористичного акту в серці об'єднаної Європи. Співчуття сім'ям загиблих. Ми повинні зупинити тероризм разом, - написав він у Тwitter. Теракт в аеропорту Брюсселя здійснив смертник, повідомляє Reuters. Вибухи в аеропорту офіційно визнано терактом. Бельгійська поліція виявила в аеропорту три пояси смертників, споряджених вибухівкою, повідомляє місцеве телебачення. У зв'язку з терактами припинена робота всього громадського транспорту в Брюсселі, передає Reuters. В результаті вибуху в метро в Маэльбек в Брюсселі загинули 10 людей, повідомляє поліція. Єврокомісія наказала своїм співробітникам не залишати будинки.

10.37. У Брюсселі закрили метро. Вибух пролунав на станції Мальбек метрополітену в Брюсселі, розташованої в зоні "європейського" кварталу, повідомила телерадіокомпанія RTBF. В результаті вибуху поранена, щонайменше, одна людина. Бельгія піднімає рівень загрози до 4, найвищого рівня після теракту в аеропорту Завентем, передає I24news. В результаті вибуху в аеропорту Брюсселя 17 людей загинули, понад 30 поранені, повідомили рятувальники, передає ТАСС. Багато людей поранені через скло зі зруйнованої стелі. За даними агентства Belga, перед вибухами в аеропорту була стрілянина і крики арабською.

10.25. У метро Брюсселя пролунав вибух, передає РИА Новости.

09.59. Як повідомляє кореспондент I24news з місця події, загинуло 11 людей і 20 поранені. Вибухи сталися в залі відправки авіакомпанії American Airlines.

09.41. Причина вибуху поки невідома, кілька людей постраждали, передає Reuters. Sky News повідомляє, що вибухи сталися в залі вильотів неподалік від реєстрації американської авіакомпанії. Залізничні перевезення до аеропорту припинено.

Нова загроза? РФ готує до спуску на воду два кораблі для Чорноморського флоту, один з них - носій ракет "Калибр"

четвер, 2 травень 2024, 8:05

Найближчим часом у РФ має відбутись спуск на воду двох кораблів, які призначені для Чорноморського флоту: малого ракетного корабля проєкту 22800 "Каракурт", який має назву "Тайфун" та патрульного корабля проєкту 22160 типу "Василий Быков", який має наз...