Це був тестовий варіант хакерської атаки, - Володимир Омелян про вторгнення вірусу Petya.A

Глава Міністерства інфраструктури України переконаний, що події 27 червня - російський сценарій.

Володимир Омелян. Фото: 24 Канал.

Недавня хакерська атака була тестовою. Її метою було виявити слабкі місця цифрової інфраструктури України. Таку позицію висловив глава Міністерства інфраструктури України Володимир Омелян в ефірі телеканалу "112 Україна", повідомляють Патріоти України.

"Те, що нам вдалося встановити - точно не йшлося про гроші, коли ми говоримо про кібератаку. Працювала група щонайменше з 10-20 висококласних фахівців. Працювали вони протягом 3-4 місяців мінімум. Це означає, що це була добре спланована операція. Оскільки не було фінансової мотивації, і це не був гурток любителів-аматорів, тобто ми можемо чітко говорити, що це російський сценарій. Це був тестовий сценарій. Була мета просто промацати слабкі місця цифрової інфраструктури українських як приватних, так і державних компаній", - сказав Омелян.

Міністр зазначив, що переконаний в тому, що це була російська операція і вона є елементом агресії проти України.

Як відомо, 27 червня сталися атаки вірусу під назвою Petya.A на мережі українських банків і великих компаній. Вірус шифрує файли на зараженому комп’ютері і виводить на екрані повідомлення з вимогою перевести на вказаний гаманець суму в біткоінах, еквівалентну $300.

Вірус Petya зачепив понад 1,5 тисячі юридичних і фізичних осіб в Україні.

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...