У ЄС незадоволені поправками Порошенка в антикорупційному законі

Ян Томбіньський назвав поправки до закону "Про прокуратуру" такими, що підривають зусилля країни в боротьбі з корупцією.

Ян Томбіньський. Фото:dt.ua

Глава Представництва ЄС в Україні Ян Томбіньський стурбований поправками, які запропоновані президентом України Петром Порошенком до внесення в закон України "Про прокуратуру", вважаючи їх такими, що підривають зусилля країни в боротьбі з корупцією. Відповідна заява розміщена на сторінці Представництва ЄС в Україні в соцмережі Facebook, передають Патріоти України.

"Я стурбований змінами, які пропонують внести до закону" Про прокуратуру ", які загрожують незалежності Спеціалізованої антикорупційної прокуратури через надання занадто великого обсягу дискреційної влади генеральному прокурору", - йдеться в заяві.

Разом з тим Томбіньський висловив задоволення від роботи Верховної Ради над іншими документами "безвізового пакету", які, на його думку, відповідають стандартам ЄС.

"Я вітаю роботу, яка ведеться на поточному тижні у Верховній раді щодо важливого антикорупційного законодавства, яке також є частиною зобов'язань України, що стосуються візової лібералізації. Проекти законів про виявлення, розшук і управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів, і про арешт майна і інститут спеціальної конфіскації відповідають стандартам ЄС", - зазначив Томбіньський.

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...

У дворі її власного будинку: Росіяни розстріляли пенсіонерку на окупованій Херсонщині

середа, 24 квітень 2024, 22:53

Російські окупанти в захоплених районах Херсонської області розстріляли 65-річну жінку. Про це повідомляє пресслужба Херсонської обласної прокуратури в Telegram, передають Патріоти України. За даними слідства, 24 квітня в одному з населених пунктів тим...