У Росії залишилося зовсім мало часу до банкрутства, - Die Welt

У той же час Путін хоче побачити розпад ЄС, тому він і підсилює міграційну кризу.

Криза в РФ. Ілюстрація:ukr.segodnya.ua

Якщо Кремль не помириться із Заходом і не доб'ється скасування санкцій, крах російської економіки відбудеться через 18 місяців. Про це пише Die Welt, повідомляють Патріоти України з посиланням на Дзеркало Тижня.

На думку глави інвестиційного фонду Hermitage Capital Білла Браудера, через обвал світових цін на нафту, яка роками залишалася головним експортним товаром Росії, до державного бюджету не надходять необхідні суми, а в цей час Москва проїдає валютні резерви. При цьому, для того, щоб утриматися на плаву російській економіці потрібно, щоб барель нафти коштував 70 доларів. В цей же час, Браудер звертає увагу на російські борги, які нічим платити.

"Борги російської держави і бізнесу складають разом 600 мільярдів доларів в жорсткій валюті, а резерви при цьому складають всього 200 мільярдів", - говорить інвестор.

Браудер також не вірить офіційно заявленим в Москві цифрам, які свідчать про те, що валютні резерви РФ нібито складають 368 млрд доларів. На його думку, ця сума перебільшена щонайменше на 150 млрд.

"У неї, наприклад, включений борг України у розмірі трьох мільярдів доларів, які вона не хоче повертати. І тому, якщо найближчим часом російський президент не доб'ється дипломатичного примирення із Заходом, путінське шоу закінчиться найпізніше в кінці 2017 року", - заявив бізнесмен.

У свою чергу, німецький оглядач Хольгер Цшепіц нагадує, що прогнози Браудера можуть бути перебільшеними, оскільки з 2000 року він став затятим критиком Кремля, після того, як його і його компанію вигнали з країни. Однак, він не єдиний експерт, який прогнозує крах російської економіки.

На думку інших фахівців, стрімке падіння рівня життя росіян, яке почалося разом з російською війною проти України, підриває неоголошену соціальну угоду, яка дозволяла Путіну всі ці роки бути при владі, забезпечуючи добробут росіянам в обмін на їхню політичну пасивність.

"Через зростання тиску всередині країни Путіну доводиться йти на ризиковані маневри", - вважає експерт та інвестор Джордж Сорос.

На його думку, Кремль хоче "виторгувати" у Заходу зняття санкцій в обмін на виведення військ з Сирії. Російські бомби часто падають на мирних жителів, що змушує багатьох тікати з країни в ЄС, який і так страждає від напливу біженців.

"Путін хоче побачити розпад ЄС, тому він і підсилює міграційну кризу", - переконаний інвестор.

Позицію Сороса підтримує Браудер, який вважає, що Путін хоче змусити Захід скасувати санкції, щоб знову отримати доступ до світових кредитних ринків, гостро необхідних для російської економіки.

Крім того, Хольгер Цшепіц звертає увагу і на інші "сигнали". Зокрема, про можливе прохання Кремля у Башара Асада піти у відставку і заяві Держсекретаря США Джона Керрі про виконання Росією Мінських угод протягом найближчих місяців, після чого можна буде зняти санкції. Можливо, це знак того, що у Путіна "здають нерви".

Істерика триває: Росія пригрозила Франції вдарити по її військах, якщо вони зайдуть в Україну

середа, 8 травень 2024, 15:30

8 травня речниця МЗС Росії Марія Захарова заявила журналістам, що якщо президент Франції Емманюель Макрон відправить в Україну війська, то росіяни будуть вважати їх законними цілями. Деталі: У лютому Макрон викликав суперечки, заявивши, що не може викл...

Перебили піхоту та взяли позиції противника: Українські десантники показали бій з окупантами

середа, 8 травень 2024, 15:22

Десантники та дроноводи злагоджено відпрацювали під час штурму позицій противника. В результаті загарбники зазнали втрат і відступили. . Відео захоплення ворожої позиції на одній із ділянок на Східному фронті опублікувала рота ударних безпілотних авіа...