У Росії підтвердили "арешт" українського блогера Асєєва (Станіслава Васіна) в "ДНР"

Станіслава Асєєва утримують в "МГБ ДНР", незважаючи на важкий стан здоров'я.

Станіслав Васін (Асєєв). Фото: соцмережі.Союз журналістів Росії підтвердив, що український журналіст Станіслав Асєєв (Васін) арештований так званими "правоохоронними" органами "ДНР". Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу Спілки журналістів України.

"Журналіста Станіслава Асєєва арештовано, та проти нього порушена карна справа, яка контролюється "генеральною прокуратурою ДНР". Про це йдеться у листі секретаря Союзу журналістів Росії Тимура Шафіра до голови Національної спілки журналістів України Сергія Томіленка", - зазначили в українській спілці.

Таку інформацію до Москви надіслало так зване "міністерство іноземних справ ДНР". Асєєва звинувачують у здійсненні злочинів, передбачених "карним кодексом ДНР".

"Після завершення останньої зустрічі під егідою ОБСЄ (19-20 червня), на якій була ухвалена спільна заява щодо долі журналіста Асєєва С.В., ми використали всі можливості, які у нас є, для з'ясування ситуації щодо його місця перебування", - запевнив секретар Союзу журналістів Росії Шафір.

За інформацією колишнього депутата Верховної Ради Єгора Фірсова, у Асєєва виникли серйозні проблеми зі здоров'ям.

"Він дуже схуднув. Ймовірно, він відчув на собі тортури, і саме тому про його арешт повідомили лише за місяць", - написав він у Facebook.

Фірсов розповів, що зниклий журналіст ніколи не відрізнявся міцним здоров'ям, пару разів на рік сидить на антибіотиках через хронічний бронхіт, що переходить у запалення легенів.

"Наскільки мені відомо, у Стаса немає необхідних медикаментів, а представники МДБ ("міністерства держбезпеки ДНР" - ред.) відмовляються йому їх передати. Також до Стаса, як і раніше, не мають доступу представники міжнародних організацій, які могли б отримати точне уявлення про його стан здоров'я", - розповідає Фірсов.

Нагадаємо, що Спеціальна моніторингова місія ООН з прав людини працює над пошуком зниклого в окупованому Донецьку журналіста Станіслава Асєєва. Він з моменту окупації жив у Донецьку, а останній раз виходив на зв'язок 2 червня.

На початку липня, міжнародна правозахисна організація Amnesty International в Україні закликала бойовиків "ДНР" розкрити місцезнаходження Асєєва. Тоді ж так звана "поліція ДНР" оголосила в розшук Асєєва.

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...

Росія планує зірвати Глобальний саміт миру в Швейцарії – Зеленський

середа, 24 квітень 2024, 19:55

Росія має конкретний план для зриву Глобального саміту миру, який має відбутися у Швейцарії. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками держав-партнерів і міжнародних організацій, які працюють в Україні, передають Па...