Ветерани АТО в Дніпрі оголосили екстрений збір через зіткнення 9 травня

Учасники бойових дій на сході України мають намір прийняти єдині вимоги до влади.

9 травня в Дніпрі сталися сутички між ветенами АТО, "тітушками" і поліцією. Фото: Фейсбук.

Ветерани АТО оголосили в середу про загальний збір в Дніпрі через події, що сталися під час святкування Дня Перемоги. Про це повідомив на своїй сторінці в Фейсбуці колишній боєць В'ячеслав Плахута, передають Патріоти України.

"О 17.00 біля театру опери і балету загальний збір для прийняття єдиних вимог до влади. Формуємося, виходимо до МВС (головне управління Національної поліції в Дніпропетровській області. - Ред.). Будуть всі ГО АТОшні. Приїдуть з області і сусіди. Це не піар. Все серйозно. Прошу всіх бути за формою", - написав Плахута.

Нагадаємо, у Дніпрі 9 травня під час ходи до монументу Слави представників Соціалістичної партії та партії «Опозиційний блок» між ветеранами АТО, охороною і поліцією виникли сутички. Поліція застосувала кийки, постраждали кілька ветеранів АТО, одного з розбитою головою забрала швидка допомога.

Раніше генпрокурор України Юрій Луценко заявив, що в результаті подій в Дніпрі 9 травня ідентифіковані 8 "тітушек", які напали на учасників АТО, всі вони були затримані і будуть притягнуті до кримінальної відповідальності.

Вранці в середу міністр внутрішніх справАрсен Аваков підписав накази про звільнення начальника головного управління поліції Дніпропетровської області Ігоря Репешка, начальника міського управління поліції Дніпра Андрія Бідила і їх заступників щодо забезпечення громадської безпеки.

Обов'язки глави поліції Дніпропетровської області буде виконувати керівник патрульної поліції Дніпра Володимир Богоніс.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...