Війна на Донбасі: Антидиверсійна діяльність саботується на рівні вищого керівництва України, - військовий експерт

Диверсії як частина гібридної війни загрожують Україні не менше, ніж відкриті бойові дії на фронті.

Проект "Стіна" - приклад грандіозного саботажу керівництвом держави антидиверсійної діяльності. Фото: ukr.media.

Останнім часом терористи ведуть активну диверсійну діяльність в різних областях України, а не тільки в зоні проведення АТО, і перешкодити їм українські спецслужби практично не в змозі. Про це в прямому ефірі "Обозревателя" заявив військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

"СБУ начебто рапортує про успіхи в антидиверсійній діяльності. Але сьогодні є успіх - зловили якогось одного терориста, який мінував рейки, а завтра інший встигне закласти бомбу і підірвати пасажирський потяг на тій же Львівщині", - сказав Жданов.

Експерт також уточнив, що на кожен кілометр можна поставити по СБУшнику. А значить, результат завжди буде 50 на 50: або зловлять, або ні. Тобто загроза мирному населенню від диверсантів-терористів - дуже велика.

"До диверсійної війни ми дійсно не готові, хоча це ключовий елемент гібридної війни. Я б навіть не побоявся сказати, що у нас антидиверсійна діяльність саботується на рівні вищого керівництва країни. Проект" Стіна "- тому приклад. Адже його головна задача була перенаправити потоки людей з Росії на пункти пропуску. Цього немає.

Крім того, Росія вже більше десяти років тому ввела для нас міграційні карти. Всі українці там на виду. А наш кордон - відкриті ворота. Ми навіть не намагаємося контролювати потік з Росії. Чому було не ввести той же міграційний режим? Уряд досі чекає біля моря погоди ", - підсумував експерт.

Як повідомляли Патріоти України, Служба безпеки України запобігла підриву залізничних колій на трьох різних напрямках у Львівській області.

Важливий момент: Чи можуть Польща та інші країни силою повернути до України військовозобов’язаних чоловіків

субота, 4 травень 2024, 6:50

Польща, як і інші демократичні країни ніколи не підуть на такий крок, як видача Україні військовозобов’язаних чоловіків, яких вдома кваліфікують як ухилянтів, а за кордоном вони визнані біженцями. А консульське обслуговування громадян стосується внутрі...

"Скажу так": Виробляти Patriot дуже складно і дорого, краще робити власну зброю, - Юсов

субота, 4 травень 2024, 6:44

Україні не потрібно робити зенітно-ракетні комплекси Patriot, тому що вони дуже дорогі та складні у виробництві. Треба виробляти таке озброєння, яке можна буде самостійно модернізувати. Про це "Фокусу" заявив спікер Головного управління розвідки Мініст...