​Ворог б’є з усіх напрямків, ЗСУ зазнали втрат - штаб АТО

«Гібриди» Путіна традиційно застосовували тактику нічних обстрілів.

Речник АТО Анатолій СтельмахУ суботу, 23 вересня, бойовики 18 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України, в результаті загинув один український військовослужбовець. Про це повідомляється в зведенні за 23 вересня прес-центру штабу АТО, зазначають Патріоти України.

"Всього за минулу добу незаконні збройні формування 18 раз порушили перемир'я. Під час 10 обстрілів, коли виникала пряма загроза життю наших військових, сили АТО відкривали вогонь. В результаті бойових дій загинув один український захисник", - поінформували в штабі.

При цьому вказується, що бойовики традиційно застосовували тактику нічних обстрілів. Станом на 18 годину кількість вогневих провокацій була незначною. Однак вже ввечері і вночі незаконні збройні формування вели вогонь по усіх напрямках, використовуючи, гранатомети і стрілецьку зброю.

На Донецькому напрямку тричі був зафіксований вогонь з різних видів гранатометів і великокаліберних кулеметів по українським військам, розташованим в районі Авдіївської промзони. З цієї ж зброї були обстріляні українські позиції поблизу шахти Бутівка і Світлодарська. В районі Кам'янки бойовики активно застосовували міномет калібру 82 міліметра. Крім того, в кінці доби на підступах до Невельського опорні пункти сил АТО двічі потрапили під ворожий вогонь зі стрілецької зброї.

На Приморському напрямку з боку НВФ були зафіксовані факти застосування гранатометів поблизу н.п. Гнутове і Водяне. А поблизу Широкиного вівся вогонь з великокаліберного кулемета.

На Луганському напрямку бойовики тричі відкривали вогонь з різних видів гранатометів в районі Кримського, а крупнокаліберний кулемет працював по околицях Новотошківского.

Нагадаємо, у вечірньому зведенні штабу вказувалося, що боєць ЗСУ загинув в результаті обстрілу зі стрілецької зброї з боку бойовиків в районі Новоолександрівки (Луганський напрямок).

Авіабомба знищила кілька будинків: Окупанти завдали нового удару по Харкову (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 20:29

Російські військові 3 травня атакували Холодногоріський район Харкова. Для атаки ворог використав далекобійну зброю УМПБ Д-30. Про це йдеться у повідомленні міської прокуратури, передають Патріоти України. Приліт стався у приватному секторі міста, де н...

"За пряму та безсоромну підтримку": Захарова пригрозила Заходу "нищівним ударом відплати" у разі атаки ЗСУ на Кримський міст

п’ятниця, 3 травень 2024, 19:40

Представниця МЗС Росії Марія Захарова видала порцію погроз на адресу партнерів України у зв'язку з можливим ударом по Кримському мосту. Її заяву оприлюднив пропагандистський портал "Известия", передають Патріоти України. За версією пропагандистів, Укра...