Затоку знову штормить: До чого доведе протистояння між забудовниками

В поліції повідомляють, що селищна рада працює в звичайному режимі.

У Затоці озброєні "тітушки" захопили будівлі поліції та селищної ради. Фото: УНІАН.

У Затоці Одеської області загострився конфлікт між силами, які представляють інтереси двох груп забудовників і намагаються взяти під контроль селищну раду. Про це стало відомо "Українській правді", передають Патріоти України.

Йдеться про Наталю Вернигору, яка була призначена секретарем селищної ради ще в травні 2016 року, однак приступила до виконання обов’язків лише у вересні 2016 року.

Інші сили представляє Галина Барановська, яку на позачерговому засідання обрала частина селищної ради.

27 березня в місцевих ЗМІ з'явилася інформація про "спробу захоплення озброєними людьми" селищної ради.

Як повідомив речник Нацполіції Ярослав Тракало, 27 березня до поліції надійшло повідомлення секретаря Затокської селищної ради Наталі Вернигори про те, що біля цієї селищної перебувають невідомі особи в камуфляжному одязі.

За словами Тракала, на місце негайно вирушила група швидкого реагування на чолі з керівником Білгород-Дністровського відділення поліції.

"По прибуттю було встановлено, що біля адмінбудівлі селищної ради перебувають представники однієї з громадських організацій, до яких напередодні із зверненням щодо охорони громадського порядку на території адмінбудівлі селищної ради звернулася секретар Затокської селищної ради Галина Барановська", – уточнив він і додав, що обидві жінки називають себе секретарями селищної ради.

"Працівники поліції встановили особи присутніх та перевірили транспортні засоби, припарковані біля селищної ради. Порушення громадського порядку зафіксоване не було", – зазначив Тракало.

"Наразі в адміністративній будівлі ради перебувають Барановська, депутати селищної ради та місцеві мешканці. Поліція забезпечує порядок. Селищна рада працює в звичайному режимі", – уточнив речник поліції.

Як повідомлялося раніше, за даними Нацполіціі, в Затоці чиновники незаконно роздали землі на мільйони доларів.

"Лінія фронту майже не рухається": Шанси України витіснити Росію виглядають все більш примарними, - WSJ

четвер, 18 квітень 2024, 9:59

Війна в Україні наразі переживає критичний момент. Як пише The Wall Street Journal, стратегія Володимира Путіна, направлена на те, щоб пересилити підтримку України зі сторони Заходу, виявилася довговічною, і найближчі місяці можуть рішуче змінити хід в...

"Ми не повинні недооцінювати": Буданов дав прогноз, чи можливий розпад РФ, і заговорив про "вікно можливостей"

четвер, 18 квітень 2024, 9:57

Керівник українського Головного управління розвідки Кирило Буданов заявляє, що диктатор-президент агресорки Росії Володимир Путін зробив "стратегічну помилку", розпочавши війну в Україні. Про це він сказав в інтерв'ю американській газеті The Washimgton...