Бо залишився українцем: Окупанти звільнили директора Феодосійського музею старожитностей

Андрій Євсєєв був відомим прихильником і патріотом України, активно виступав проти проведення референдуму про незалежність Криму.

Феодосійський музей старожитностей. Фото: Крим.РеаліїДиректора Феодосійського музею старожитностей Андрія Євсєєва відправили у відставку зі своєї посади, на якій він пропрацював майже 13 років, повідомляють Патріоти України з посиланням на Крим.Реалії.

«Останні три місяці на посаді директора музею довелося працювати на тлі розгорнутого брудного цькування. Доноси в ВБЕЗ, упереджена перевірка контрольно-ревізійного сектора з висновками, що більше нагадують прокурорське обвинувачення, «чолобитні» на адресу міністра і президента, виття «тролів» у ЗМІ», – зазначив Євсєєв.

На початку січня 2016 року колектив музею опублікував відкритий лист до президента Росії Володимира Путіна, в якому просив «врятувати» їхню установу від «спроб рейдерського захоплення з боку адміністрації міста».У зверненні, зокрема, йшлося про кампанію, яку розгорнули проти директора музею Андрія Євсєєва з метою змістити його з цієї посади.

На думку частини громадськості міста, Андрій Євсєєв був відомим прихильником і патріотом України, активно виступав проти проведення референдуму про незалежність Криму, підтримуючи цілісність України, і саме ця обставина стала визначальною в його відставці. Сам Андрій Євсєєв публічних коментарів не дає.

Феодосійський музей старожитностей (краєзнавчий музей) – один з найстаріших музеїв Європи, найстаріший міський музей в Україні. Музей був відкритий у 1811 році.

Основу музейного зібрання склала колекція старожитностей феодосійського купця Джеварджі, придбана за 1000 рублів за рішенням міської думи. Деякі з перших експонатів – елліністичні мармурові леви, плита із зображенням грифона. Згодом зібрання музею поповнювалося знахідками з Керчі, Тамані, Судака та інших місць. З середини 19-го століття почали надходити матеріали археологічних розкопок, у тому числі експедицій, організованих хранителями музею.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією.7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію й анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій проти Москви. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...