БратьяНавсегда? Російський актор надав благодійну допомогу українським ветеранам Афганістану (відео)

У Києві десятки ветеранів отримали інвалідні коляски, а також необхідні медикаменти від Федора Бондарчука.

Федір Бондарчук. Фото:скрін відео

Російський кінорежисер Федір Бондарчук спільно з українськими земляцтвами Росії надав гуманітарну допомогу українським ветеранам війни в Афганістані. В рамках благодійної кампанії #БратьяНавсегда в Києві десятки ветеранів отримали інвалідні коляски, а також необхідні медикаменти. Про це повідомляє Товариство інвалідів Афганістану Миротворець, передають Патріоти України.

У своєму відеозверненні до ветеранів, яке було показано під час акції в Києві, Бондарчук заявив, що це перший крок до відродження відносин між народами.

"Разом з іншими українськими земляками, які проживають в Москві, ми вирішили об'єднатися і допомогти братам-афганцям. Дорогі ветерани, мій фільм "9 рота" про Вас, про мужність і самовіддане служіння Батьківщині. Мій фільм про жертви, про втрату близьких. Мій фільм про силу духу.

Ті, хто посварив наші народи, сьогодні хитро посміхаються і потирають руки. Але ми, я впевнений, знайдемо в собі сили захистити наше братство. Давайте разом зробимо перший крок до відродження наших добрих відносин ... я, як людина, в чиїх жилах тече українська кров, хочу висловити вам слова підтримки. Ви не забуті! Ваші подвиги назавжди в наших серцях", - заявив Бондарчук.

На врученні допомоги в Києві координатор українських земляцтв Дмитро Скворцов заявив, що влада України, на жаль, не може виконати свої функції щодо забезпечення необхідної підтримки ветеранам Афганістану. "Ми раді, що цю функцію зміг взяти на себе Федір Бондарчук, в якому тече українська кров", - підкреслив лідер земляцтв.

В рамках акції допомогу ветеранам також вручали голова Київської організації ветеранів Афганістану "Миротворець" Сергій Сорокопуд, віце-адмірал Олег Анікін і член правління "Української спілки ветеранів Афганістану" Юрій Кочетов.

"Я дякую Українському земляцтву за те, що воно приділяє увагу воїнам-інтернаціоналістам. Я хочу побажати одного всім присутнім - здоров'я, а решта за допомогою людей з Українського земляцтва додасться. Вони допоможуть. Я вперше за довгі роки присутній на зборах, які вселяють впевненість , що ми знайдемо сили, щоб боротися з оточенням, в якому зараз знаходимося", - підкреслив віце-адмірал Анікін.

У свою чергу, член правління "Української спілки ветеранів Афганістану" Юрій Кочетов висловив подяку російському кінорежисерові і закликав братські країни відновити добросусідські відносини.

Суд "заробіток" не схвалив: На Донеччині чоловіка та жінку покарали через секс

вівторок, 23 квітень 2024, 22:15

У Донецькій області судили чоловіка та жінку, які від 2021 до 2023 року знімали пікантні відео та продавали їх у Мережі. Про це йдеться у вироку Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області, передають Патріоти України. За даними суду, уродже...

Суд виправдав чоловіка за водіння в нетверезому стані: Що сталося

вівторок, 23 квітень 2024, 20:50

Суд у Бельгії виправдав чоловіка, якого звинувачували у водінні в нетверезому стані – у його крові виявили алкоголь, однак бельгієць його не вживав. Річ у тім, що організм чоловіка сам виробляє спиртовмісні сполуки. Про це розповідає The Guardian, пере...