Черговий плагіат-скандал: Відомий російський композитор запозичив у Мішеля Леграна

Хіт Розенбаума "Вальс Бостон" порівняли зі знаменитою піснею Леграна з фільму "Шербурзькі парасольки".

Олександр Розенбаум. Фото: korrespondent.net.

Російського барда Олександра Розенбаума звинуватили в тому, що він при написанні пісні "Вальс Бостон" використовував мелодію з пісні Мішеля Леграна I will wait for you. Про це повідомляє на своїй сторінці в Facebook російський журналіст Андрій Шипілов, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

У своєму блозі він наводить посилання на статтю у виданні viens.ru, де пояснює схожість двох композицій. На його думку, при незначній зміні розміру в пісні Розенбаума вийде вийде знаменита пісня Леграна з фільму "Шербурзькі парасольки".

"Так, це вона. Пісня з "Шербурзьких парасольок ", I Will Wait For You, Мішеля Леграна. У виконанні Армстронга вона теж не дуже впізнавана, але я взяв саме це виконання, тому що його темп той же самий, що і у "Вальсу Бостона". Більш класичний варіант можна послухати у Лайзи Міннеллі", - вважає автор.

Крім того, автор вважає, що Розенбаум ненавмисно використовував мелодію Леграна. "Швидше за все, як це буває часто-густо у творчих людей, десь там в підсвідомості крутилися фрагменти з Леграна, ось він взяв і побудував неусвідомлено з цих леграновскіх фрагментів свій вальс Бостон. Він же ж сам розповідав в інтерв'ю, що" сів і відразу написав Вальс Бостон, миттєво ", - наголошується в публікації.

Думки підписників розділилися. Частина з них погодилася з автором.

"Дуже схожа мелодія, просто виконана в різному ритмі, якщо її в ритмі вальсу виконати, то плагіат наявний...", "Так росіяни все життя все злизували або давали свої назви, починаючи від "лампочки Ілліча" до швейної машинки "Зінгер" , мабуть немає такої галузі, де б щось не скримзділи, кажуть, що Камаз сперла зовнішня розвідка, а ракети - це просто розробка Фау від фашистів. Ну, подумаєш, якусь пісеньку ... ", - вважають користувачі.

Але знайшлися і ті користувачі, який вважають, що це не плагіат.

"Ні, в даному випадку марний наїзд. Чистого плагіату немає, а вплив є, але це можливо і допустимо", "Не схоже зовсім. Є десь там на початку мотиви, але це абсолютно не карається", "Як музикознавець за освітою , можу з упевненістю заявити: плагіату тут немає. Якісь риси подібності присутні, але це нормально ", - вважають прихильники Розенбаума.

Також автор вважає, що він не перший зазначив схожість двох пісень. Але при кожному випадку згадки про це в ЗМІ Розенбаум надсилав своїх юристів, щоб врегулювати питання.

Як повідомляли Патріоти України , відомий піаніст-віртуоз Денис Мацуєв показав як Моцарт і Beatles викрали "Пліт" великого Лози.

Результати виявились шокуючими: Жителів Словаччини спитали, кого вони вважать винними у війні в Україні

четвер, 2 травень 2024, 22:58

Понад 50% жителів Словаччини вважають, що війну РФ проти України спровокували західні держави та Україна. Про це йдеться у результатах дослідження Globsec Trends 2024, передають Патріоти України. Зазначається, що 41% опитаних словаків зазначили, що сам...

"Як тобі не соромно, мала б совість": Відома телеведуча, що переїхала до Норвегії, розповіла, як хейтери влаштовують "полювання" на українок в соцмережах

четвер, 2 травень 2024, 22:34

Популярна українська акторка та телеведуча Тала Калатай через повномасштабну війну знайшла тимчасовий прихисток у Норвегії. Туди артистка переїхала з двома дітьми. Акторка розповіла, як живеться українцям за кордоном, передають Патріоти України. Артист...