Чи скоро Сергій Лещенко втече до Ростова?

Його квартира – це далеко не найбільша зрада, за яку доведеться відповідати екс-журналісту-"антикорупціонеру".


Сергій Лещенко. Фото: www.bukinfo.com.uaЕпопея з квартирою Сергія Лещенка триває, причому сам нардеп поводиться в цій ситуації не дуже красиво. Учора повинно було відбутися засідання суду з цієї справи, але ані Лещенко, ані його адвокат на ньому не з’явилися. У результаті, засідання перенесли на 25 січня. Така поведінка народного депутата, який завжди на словах виступав за дотримання законних процедур у Верховній Раді та за її межами, більш ніж дивна. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Депо".

Після того, як на початку вересня стало відомо про квартиру, куплену в центрі столиці на вулиці Івана Франка за 7,5 мільйонів площею майже 200 квадратних метрів, відбулася стрімка десакралізація чи не найголовнішого «єврооптиміста» країни. Неприємності для Лещенка та його союзників накопичувалися як сніжний ком. Так, керівництво НАБУ заявило про незначні порушення в процедури купівлі нардепом квартири за рахунок коштів головреда УП Олену Притулу. При цьому у Бюро навіть не відкрили провадження, що викликало серйозні питання до виваженості та об’єктивності.

Пізніше було відкрите кримінальне провадження в ГПУ, яке потім досить швидко розсмокталося. Утім, в НАЗК до справи взялися серйозно. Так, там встановили, що при купівлі квартири Лещенко одержав подарунок у вигляді знижки на вартість квартири, яка була надана забудовником. Будучи на момент придбання неруxомості народним депутатом України, тобто суб’єктом, на якого поширюються вимоги статей 23, 24 Закону України "Про запобігання корупції", Сергій Лещенко одержав подарунок, вартість якого у 1307,43 разів перевищила мінімальну заробітну плату (загальна сума знижки склала 1 млн 801 тис. 648 гривень). На думку НАЗК, таке порушення встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків карається накладенням штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією подарунка, себто 1,8 мільйонів гривень.

Пізніше, 6 грудня, представник НАЗК намагався вручити Сергію Лещенку адміністративний протокол щодо купівлі ним квартири в центрі Києва, але нардеп втік. Тепер – неявка Лещенка до суду. Все це не додає йому авторитету.

Хоча за великим рахунком його квартира – це далеко не найбільша «зрада», за яку доведеться відповідати. Днями у ЗМІ з’явилася інформація про помічника Лещенка Романа Васильняка, якому згадали його роботу на «Русский блок» на парламентських виборах у 2012 році. А захист Васильнюком минулого року громадян Росії, які захопили землю на березі Дніпра вартістю у мільйони гривень, викликають серйозні питання до самого Лещенка, якого й раніше підозрювали в контактах з росіянами, зокрема, через чинного громадянина України, олігарха Костянтина Григоришина.

Що ж робити Лещенку, який вступає в новий 2017 рік як найбільш дискредитований «младореформатор»? Адже йому тепер можна згадати не лише квартиру, «ватного» Васильняка, скандальні пости цивільної дружини Топольської, але й контакти з скандально відомими російсько-американськими бізнесменами братами Сегалями, яких пов’язують з легендарним аферистом Севою Могилевичем, який зараз перебуває в Москві. Проблема Лещенка полягає в тому, що адекватно відповісти на всі звинувачення він не хоче.

У такій ситуації Лещенку варто було б змінити обстановку. Тим паче, в нього є такий досвід. У 2014 році підчас подій на Майдані він втік з України до США. Утім, з урахуванням вище вказаних зв’язків Лещенка їхати йому треба в протилежному напрямку – до Росії. Втім, попри те, що Григоришин – друг Лещенка, цей варіант видається мало реальним. Тому залишаються Штати. Але і тут у Лещенка можуть виникнути проблеми. Там його теж не дуже й то чекають після того, як нардеп оприлюднив інформацію про те, що голова передвиборчого штабу Дональда Трампа Пол Манафорт нібито брав кошти з «чорної каси» Партії регіонів. В результаті, Манафорта було відсторонено, а Лещенко попсував нерви Трампу і його оточенню. Таке навряд хто вибачить.

Тому Лещенку, схоже, таки доведеться пояснювати свої вчинки тут – в Україні. Поки гра йде в одні ворота. Недарма в недавньому соцопитуванні про нових політичних лідерів місця Лещенку не знайшлося. На відміну від соратника Лещенка – Мустафи Наєма.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...