Дослідники знайшли нові способи вивчення іноземних мов

Від сну після вивчення мови до прослуховування в фоновому режимі - лінгвісти назвали нові методи вивчення мови.

Прослуховування у фоновому режимі ефективно при вивченні мов. Фото: 123RF.com.

У 2016 році було проведено дослідження, опубліковане в журналі Journal of Memory and Language, де лінгвіст Мелісса Басе-Берк і її колеги виявили, що краще слухати нові звуки тихо, а не вимовляти їх самим, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

В одному з досліджень лінгвісти виявили, що люди, які робили перерви у вивченні нових звуків, засвоювали інформацію точно так же, як і ті, хто не робив ніяких перерв, до того часу, поки ці звуки продовжували грати у фоновому режимі.

Фахівці навчали дві групи людей, щоб відрізнити різні звуки. Так, хінді має звуки «р» і «б» і третій звук, який англійці можуть помилково прийняти за «б». Одна група практикували це відокремлено, повторюючи звуки одну годину на день, а протягом двох днів.

Інша група чергувалася між 10 хвилинами навчання і 10 хвилинами «відволікаючого» завдання, що вимагає зіставлення символів на аркуші, в той час як звуки продовжували грати у фоновому режимі. Примітно, що група, яка переключалася між завданнями, вивчила звуки точно так же, як і ті, що зосередилися на завданні без перерв.

Лінгвіст з Університету Орегона і співавтор дослідження Мелісса Басе-Берк каже: «У нашому мозку щось відбувається, що дозволяє скористатися речами, на які ви вже звернули увагу. Наш мозок продовжує звертати на них увагу, навіть тоді, коли ви зосереджені на чомусь ще».

Український футболіст потрапив у расистський скандал у Франції

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:43

Півзахисник Бордо Данило Ігнатенко запам’ятався скандалом у домашньому матчі 24-го туру французької Ліги 2, у якому його клуб переміг Дюнкерк з рахунком 2:0, передають Патріоти України. Як пише L’Equipe, у цьому поєдинку українець нібито обізвав футбол...

Мати загиблого пілота Степана Тарабалки стала військовою капеланкою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:30

Мати загиблого українського пілота, Героя України Степана Тарабалки Наталія долучилася до корпусу військових капеланів. Звернення жінки опублікував керівник корпусу Олександр Казаков у п’ятницю, 26 квітня, передають Патріоти України. «Після загибелі си...