Хіти тижня. "Блаженна" жебрачка": Стало відомо, хто врятував прихожан церкви під час розстрілу в Дагестані (фото)

Побачивши зловмисника, який розпочав стріляти по людях, вона побігла прямо на нього.

Стрілянина у Дагестані. Фото:24tv.ua

Під час розстрілу в храмі російського Кизляра 18 лютого людей врятувала жебрачка, яка зазвичай жебракувала біля церкви. Про це пише kp.ru, передають Патріоти України.

"Її звали Ірина Мелькомова. Вона сиділа біля храму на лавочці, просила милостиню. Парафіяни її знали, допомагали. Хто грошики дасть, хто продукти", - розповів настоятель храму, отець Павло Калікін.

Відзначається, що побачивши Халіла Халілова, який розпочав стріляти по людях, вона побігла прямо на нього. Жінка несамовито кричала і била стрільця сумкою. Він у відповідь двічі вистрілив їй в груди.

Ірина Мелькомова

Коли Ірина впала, увагу бандита, що прямував до дверей храму, став відволікати "казак" Сергій Прєсняков.

"Після служби ми з дружиною і матір'ю вийшли з церкви. Коли вже підійшли до машини, почув хлопки, наче вибухали петарди. Я посадив в машину жінок і швидко відігнав її за невеликий пагорб. А сам побіг назад. Я вже бачив поранених, одна з жінок на землі нестямно кричала і кликала на допомогу. і тут я побачив його. Бородатий, в шапочці і з двостволкою, він йшов до храму, стріляючи з криками "Аллах акбар, ми вас будемо різати, російські свині!" - розповів Прєсняков.

"Бачачи, що він знову цілить в жінок, я став кричати: "Стріляй в мене, боягуз!". Він почув, розвернувся, прицілився, кілька раз вистрілив, але промазав. Потім я побачив, що відкрилися бічні двері храму і звідти вийшов мій знайомий Микола. Став йому кричати: "Коля, закривайте двері і не виходьте!" - додав він.

За словами Павла Калікіна, те, що Ірина та Сергій відвернули увагу стрільця, врятувало життя як мінімум 50 прихожан.

"Завдяки ним ми встигли закрити на засуви ворота і двері, - продовжує отець Павло. - Він намагався увійти, стукав, кричав, навіть стріляв, але замки витримали. Страшно уявити, що було б, увійди він всередину. Серед нас були вагітні жінки, діти. Хтось плакав, хтось молився. Поки я закривав двері у вівтарі і задні двері храму, інші служителі заспокоювали людей", - пояснив настоятель храму.

Як повідомлялося раніше, в результаті атаки стрільця загинули п'ятеро людей, ще четверо постраждали, в тому числі двоє поліцейських. Нападником виявився 22-річний місцевий житель Халіл Халілов, який був убитий поліцією. Пізніше відповідальність за розстріл взяли на себе терористи ІДІЛ.

Війна не завада? Французькі ЗМІ повідомили про запрошення Росії на річницю висадки союзників у Нормандії

вівторок, 16 квітень 2024, 16:30

Міжнародна церемонія на честь 80-річчя висадки союзників у Нормандії відбудеться 6 червня. Володимира Путіна там точно не буде, але не виключена присутність кремлівської делегації, передають Патріоти України. За інформацією Europe 1, Росія буде добре п...

Оце так: У Польщі викинуть тонни українського морозива

вівторок, 16 квітень 2024, 16:22

Польські інспектори заборонили продаж у країні партії понад 7 тонн морозива, яке раніше завезли з України. До якості товару в поляків питань не було – їх не влаштувало маркування, передають Патріоти України. Про відповідне рішення повідомили у мікробло...